Download top 10

Van Friendly Fires tot Here We Go Magic. De beste gratis downloads van de week.

1. Friendly Fires – Blue Cassette Toen Friendly Fires in 2008 een hit scoorde met ‘Jump In The Pool’ plakte menig muziekminnaar er het genre dancepunk op. Op Blue Cassette, een nummer van de nieuwe cd ‘Pala’ die op 16 mei verschijnt, heeft de zachte elektronica het overgenomen van de meer hoekige dancepunk. Behoorlijk zonnig plaatje desalniettemin.

Download via deze link


2. Jessica 6 feat. Antony Hegarty – Prisoner Of Love Het trio Jessica 6 en Antony Hegarty in één nummer? Het lijkt wel de reünie van voormalige bezetting van Hercules & Love Affair. Hoe kan dat slecht aflopen? Niet, Prisoner Of Love is een heerlijk dansbaar retronummertje waarin Hegarty’s stem het geheel naar een hoger niveau tilt. De nieuwe van Jessica 6 ligt in juni in de rekken.

Download


3. Here We Go Magic – Song in ThreeSong in Three is de eerste single van de EP January, die sinds dinsdag 10 mei in de rekken ligt. Het nummer is opvallend gestructureerd en een stuk minder psychedelisch en lo-fi dan wat we gewoon zijn van Here We Go Magic. De mijmerende chaos heeft plaatsgemaakt voor hypnotiserende honingzoete droompop met subtiel likje folk.

Download


4. Youth Lagoon – JulyVan Youth Lagoon, een one man band van Trevor Powers, zijn nog maar twee nummers de wijde wereld ingestuurd, maar ze werden wel beide gesmaakt. In de zomer komt de man met zijn eerste EP/LP ‘The Years of Hibernation’. July is een kunststukje uit het lo-fi pop wereldje. Op de bandcamp pagina van Youth Lagoon kan je ook ‘Cannons’ downloaden.

Download

5. Givers – Up, Up, UpGivers, een indiepopband uit Louisiana, maakt muziek die zelfs de somberste der sombere dagen goudgeel kleurt. Zelden een band gehoord die zoveel energie in één nummer kan verwerken. Huppelpop, zomerbeats en opgewekte melodietjes troef! Het album ‘In Light’ ligt in juni in de winkelrekken.

Download 6. City Center – Modern LoveNiet alleen David Bowie en Bloc Party bezingen de moderne liefde, maar ook de Brooklyn based indierockband City Center. De liefde ziet er volgens de heren als volgt uit: energieke gitaarriffs, veel reverb en veel echo.

Download

7. The History Of Apple Pie – TugBilly Corgan is al lang zijn geniale zelf niet meer, maar zijn erfenis wordt wel succesvol in ere gehouden door bands als Silversun Pickups of deze The History Of Apple Pie. Het Londense vijftal is nog niet lang samen maar klinkt al veelbelovend.

Download


8. Memory Tapes – Wait In The DarkMemory Tapes is de muzikale schuilnaam van producer Dayve Hawk uit New Jersey. Psychedelische elektropop als resultaat van een heleboel knopjesgedraai. Denk aan Washed Out, Toro Y Moi en Neon Indian.

Download


9. Beige – FoldsLess is more durven we bij Beige te beweren. De jongeheren uit Brooklyn hadden waarschijnlijk net een lijntje op bij het maken van hun behoorlijk minimalistisch popnummer folds. Psychedelisch en hypnotiserend!

Download


10. Fruit Bats – WACS (feat. J. Mascis)Fruit Bats bestaat al sinds 1997 maar klinkt nog steeds als een jonge ambitieuze rockband. Op WACS krijgt de band op gitaar de hulp van Dinosaur Jr. frontman J. Mascis. Het moet niet allemaal spacy en psychedelisch, een doodeerlijk countryrock nummer kan ook al eens smaken.

Download via deze link

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content