Download Top-10

© Puzzle Muteson

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van Apparat, Puzzle Muteson, Gang Gang Dance, Death Cab For Cutie, Elbow en Devotchka.

1. Apparat – Ash / Black Veil
Onheilspellende elektronica van Duitser Sasha Ring. De mede-eigenaar van platenlabel Shitkatapult overlaadt je met trillende snaarinstrumenten en knisperende elektro. Ash / Black Veil is een nachtelijke wandeling in een open veld.

Download

2. Puzzle Muteson – En Garde
Nieuweling bij label Bedroom Community waar eigenzinnig getokkel en eerlijk gezang wel vaker de gemoederen weet te beroeren. Puzzle Muteson gebruikt de trefwoorden van de nieuwe chefs als handleiding en puzzelt er met ‘En Garde’ een erg mooi meubelstukje mee in elkaar.

Download


3. Gang Gang Dance – Mind Killa
Gang Gang Dance brengt het gezegde ‘een storm in een glas water’ to the next level met het disco aandoende ‘Mind Killa’. Bijgestaan door de vocalen van gegeselde engel Lizzi Bougatsos lijkt GGD niet te stoppen. Op 18/05 te bezichtigen op Les Nuits Botanique, nu al op je iPod.

Download


4. The Sea and Cake – Weekend
Met een nieuw mini-album behoort The Sea and Cake eindelijk weer onder de levenden. Sterker nog: onder de werkmensen. De geneugten van een – zonrijk – weekend worden door de heren van TS&C nog eens netjes uit de doeken gedaan in ‘Up On The North Shore’. Barbecue, graag!

Download


5. Rolo Tomassi – Titanomachia
Voor het rariteitenkabinet van deze week moeten we bij Rolo Tomassi zijn. Deze naar eigen zeggen ‘progressive hardcore’-band slaat je met een ijzeren vuist op de slaap om daarna tot bloedens toe de hiel in het achterhoofd te planten. Wees gewaarschuwd.

Download


6. Death Cab For Cutie – You’re A Tourist
Ongetwijfeld de grootste naam in de Download Top-10. De indierockers van DCFC hebben een nieuw album af en vierden dat met enkele vooruitgeschoven singles. ‘You’re A Tourist’ is er een van. En for the record: ’t is een goeike.

Download
7. Destroyer – Poor In Love
Geen metalband, nog allesvernietigende rockmuziek van Destroyer. Enkel breekbare songs die met een enkele vingerknip lijken te breken onder het gewicht van het eigen bestaan. Dan Bejar weet weer vlot de gevoelige snaren te betokkelen op diens nieuwste plaat ‘Kaputt’.

Download


8. Lykke Li – Love Out Of Lust
Fladderende nimf Lykke Li beats the drums in a pleasant way. ‘Love Out Of Lust’ is de single van haar recenste plaat ‘Wounded Rhymes’ die door critici de hemel wordt ingeprezen. Ideale soundtrack voor op zonnige middagen in donkere bossen.

Download


9. Elbow – With Love
Ook de mannen onder leiding van knuffelbeer Guy Garvey zingen maar al te graag over de liefde. ‘With Love’ is een opvallend blije song waar samenzang de boventoon voert. ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’.

Download


10. Devotchka – Exhaustible
Dat de mannen van Devotchka met het goede been uit bed zijn gestapt, toen de plaat werd opgenomen. Het vrolijke gefluit in ‘Exhaustible’ spreekt voor zich. Grillige maar aanstekelijke song vetkuif n°1 Nick Urata en de zijnen.

Download


Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content