Download Top-10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van The Cave Singers, Moby, Akron/Family, Teddiedrum en Ducktails.

1. Amerika’s bontste familie zet op haar nieuwste album een zevenmijlsstap dichter bij complete chaos. ‘Silly Bears’ is de eerste single van ‘Akron/Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT’.

Akron/Family – Silly Bears


2. Tune-Yards, ofte Merrill Garbus, lost de eerste single van haar tweede album. ‘Bizness’ is beschikbaar als gratis download, maar dan moet je wel eerst intekenen op haar nieuwsbrief.

Tune-Yards -Bizness


3. Snoeiharde avant-gardistische noise van het Amerikaanse schorriemorre van Lightning Bolt die je nog kent van ‘2 Morro Morro Land’ uit ‘Ex Drummer’. Binnenkort een nieuw album, nu al een nieuwe single.

Lightning Bolt – Mountains

4. Het Gentse snorrenduo Dijf Sanders en Jason Dousselaere breien een vervolg aan het uit de hand gelopen project Teddiedrum. Hun eerste single ‘Miami’ is meteen een voltreffer. Eentje die gratis binnen te halen is, bovendien.

Teddiedrum – Miami


5. In april op het laatste Domino Festival ooit. Nu al te downloaden. Kwestie wat te kunnen wennen aan de grillige soundscapes van Hype Williams.

Hype Williams – Businessline


6. De verknipte pop van Ducktails haalde met hun laatste plaat ‘Ducktails III: Arcade Dynamics’ op Pitchfork een mooie 7.4/10. Een van de hoogtepunten van het album? De single ‘Hamilton Road’.

Ducktails – Hamilton Road


7. De Hoeder van het IJslandse collectief Seabear probeert het al een tijdje solo. En met succes, want binnenkort komt met ‘Summer Echoes’ zijn tweede album uit. ‘Always Everything’ is daarvan de voorloper.

Sin Fang – Always Everything


8. Met een nieuwe plaat en een concert in Botanique in het vooruitzicht laat Moby zijn fans al wat warm lopen met de single ‘Sevastopol’.

Moby – Sevastopol


9. Schreeuwerige noisepop op blote voeten. Misschien valt de muziek van Mi Ami zo nog het best te omschrijven. Maar luister en oordeel vooral zelf.

Mi Ami – Hard Up


10. Binnenkort ligt met ‘No Witch’ opnieuw een plaat van het Amerikaanse stampvoetende trio in de rekken. Met single ‘Black Leaf’ herinneren The Cave Singers er ons nog eens aan hoe aanstekelijk hun muziek wel is.

The Cave Singers – Black Leaf


Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content