Download Top-10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van Okkervil River, The Antlers, My Morning Jacket en Handsome Furs

1. My Morning Jacket – Circuital Rock en folk in één nummer? Jawel, My Morning Jacket slaagt er met ‘Circuital’ weer wonderwel in. Zanger Jim James’ stemgeluid heeft veel weg van dat van Robin Pecknold van Fleet Foxes, en ook qua baardgroei doen de heren niet voor elkaar onder. Voor de nieuwe plaat is het nog wachten tot 31 mei.

Download via deze link

2. George Michael – You and IGeorge Michael besloot om Prins William en zijn bruid Kate Middleton een origineel cadeautje te geven. Het werd een ietwat gekuiste en dramatische versie van Stevie Wonders ‘You and I’. Moeilijk om het origineel te evenaren, maar het is de geste die telt.

Download


3. Okkervil River – Wake and be fineOp 10 mei komen de Texaanse indierockers van Okkervil River met een nieuwe plaat genaamd ‘I am very far’. Wake and be fine klinkt een stuk uitbundiger dan de meeste nummers op ‘Black sheep boy’, maar kent toch diezelfde typische melancholische ondertoon.

Download


4. Handsome Furs – What about us

Energieke en minimalistische elektropop van het Canadese duo en, jawel, koppel Handsome Furs. Gelukkig getrouwd of niet, ‘What about us’ is het geslaagde en behoorlijk dansbare resultaat van een heleboel drumcomputers en de meeslepende stem van Dan Boeckner.

Download via deze link


5. The Antlers – Every night my teeth are falling outLicht verteerbare indiepop van hoge kwaliteit. Of ‘Every night my teeth are falling out’ een autobiografisch nummer is weten we niet, wel is het zeker dat The Antlers en vooral zanger Peter Silberman talent genoeg hebben om opnieuw de eindejaarslijstjes te halen.

Download


6. Art Brut – Lost Weekend‘Lost Weekend’ is de eerste single van de nieuwe plaat ‘Brilliant!Tragic’ die op 23 mei zal uitkomen. De nieuwe single is een staaltje jolige indierock met een Brits accent. Wat kan er zo allemaal verkeerd gaan in het weekend, u hoort het hier.

Download


7. Fucked Up – A little death
Punkrock met een hardcore randje, in de traditie van NOFX en Minor Threat. De bandnaam liegt er niet om en zo ook deze single niet. Bruut ‘in-your-face’ gitaargeram met stem als een cirkelzaag, voor de liefhebbers.

Download
8. Dale Earnhardt Jr. Jr. – Morning Thought Eerlijke indiepop uit de States. ‘Morning thought’ wordt steeds aangenamer naarmate je er meer naar luistert. ‘Er zit meer in een liedje dan je denkt?!’ dixit Samson.

Download via deze link
9. We Show Up On Radar – I’ll be a ghost

Less is more, het moet niet altijd ongelooflijk ingewikkeld of arty farty zijn. Eenvoud kan ook soms mooi zijn, getuige deze simpele zomerse zondagmiddagtune van het Britse We Show Up On Radar.

Download


10. Mesita – Somewhere Else

Vrolijk lentedeuntje van multi-instrumentalist James Cooley. De artiest is slechts 22 jaren jong, maar getuigt in zijn muziek van een veelzijdigheid waar velen slechts van kunnen dromen.

Download


Laurens DeBlock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content