Download Top-10

© Wild Beasts (Mark Segal)

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van The Kills, Guillemots, Cat’s Eyes, Explosions In The Sky en TV On The Radio.

1. Guillemots – Walk The River
gUiLLeMoTs raakte ooit bekend met ‘Trains to Brazil’ van hun debuutplaat ‘Through The Windowpane’. Na hun Zuid-Amerikaans tripje keerden ze terug in Europa én hebben ze, met ‘Red’ als tussendoortje, al een derde plaat klaar. Ritmische pop met een zwoele ondertoon voortbrengen lijkt frontman Fyfe Dangerfield in de genen te zitten.

Download

2. Explosions In The Sky – Trembling Hands
De postrockhelden uit het oerconservatieve Texas staan er terug. Met hun ellenlange songs konden ze vroeger muziekliefhebbers aan een stereo kluisteren als een klein kind aan de televisie op zondagochtend. Op hun nieuwste plaat ‘Take Care, Take Care, Take Care’ stoppen ze alle emotie en hartstocht in songs van minder dan vier minuten. Een prestatie. En het klinkt nog goed ook.

Download

3. The Kills – DNA Een van de ruigste man-vrouwduo’s van de jongste jaren. Zangeres Alisson ‘VV’ Mosshart is geen kat om zonder handschoenen aan te pakken en zanger-gitarist Jamie ‘Hotel’ Hince is zelfs te glad om ooit te pakken te krijgen. Dat levert al drie platen lang de vetste kruising tussen rock en elektronica op. Met ‘Blood Pressures’ breit het duo daar rustig een vervolg aan. Daaruit kun je ‘DNA’ nu gratis downloaden.

Download

4. TV On The Radio – Caffeinated Conciousness
Je kon al eerder lezen én horen in de Single Top-5 dat TV On The Radio terug ontzettend hot is. Hier kun je ‘Caffeinated Conciousness’ downloaden. Kwestie weer wat in de groove te komen vooraleer de zomer aanbreekt. Het gonst immers van de geruchten dat TV On The Radio op het podium van Rock Werchter zou staan. Afwachten, voorlopig. Maar ondertussen zet je deze download toch gewoon op repeat?

Download

5. Okkervil River – Wake and Be Fine
Gezellige indierock dat meer gemeen heeft met folk en country dan de gemiddelde Texaan. Na hun vorige escapades met Roky Erickson (13th Floor Elevators) op ‘True Love Cast Out All Evil’ is ‘I Am Very Far’ het zesde studio-album van het gezelschap rond Will Sheff.

Download

6. Lia Ices – Grown Unknown
Telg zijn van de Jagjaguwar-familie. Ondertusssen kun je dat zonder schroom op je CV zetten. Iets wat Lia Ices in de nabije toekomst niet nodig zal hebben, het gaat haar immers voor de wind in haar huidige job. Haar eerste plaat ‘Grown Unknown’ werd zowat overal op positieve commentaren onthaald. De zuchtende zus van ‘My Brightest Diamond’ heeft de helderste downloads te geef: de titeltrack van haar debuutplaat.

Download

7. White Denim – Drug
Hoe hard we er ook proberen niet aan te denken, het overkomt ons steeds. Bij het horen van de bandnaam White Denim moeten wij altijd aan veel te strakke, afgewassen jeansbroeken denken. Gelukkig houden we muzikaal dan weer wél van strak en afgewassen. ‘Drug’ is de eerste single van het gelijknamige nieuwe album en voorziet je van lekker ruige rock.

Download

8. Wild Beasts – Albatross
Binnenkort op Les Nuits Botanique in Brussel. Nu al door de speakers van uw pc. Wie op Facebook fan wordt van dit loslopend (on)gedierte krijgt, als welgemeende merci, daar de single ‘Albatross’ bij. Van een mooie ruilhandel gesproken.

Download
9. EMA – The Grey Ship
Het mag dan al acht jaar geleden zijn dat Growns uiteenspatte als een economische zeepbel. In die periode na de band had EMA zeeën van tijd om na te denken wat de toekomst haar en, bij nader inzien, ook ons te bieden had. Het antwoord daarop is simpel: EMA. Popsongs vol beats, elektronica vol ruis. Met dichtgeknepen stem en een gitaar achter zich aan slepend weet EMA te boeien. Gratis, dan nog.

Download
10. Cat’s Eyes – Not A FriendOndertussen is Cat’s Eyes al een hype geworden. Een massahysterie die niet meer dan terecht is. Faris Badwan (The Horrors) weet met opera-gezangen de undergroundse goegemeent tot zich te bekeren. Hij slaagde er zelfs in een videoclip op te nemen in het Vaticaan. Nog niet overtuigd? Luister dan naar ‘Not A Friend’. Het is gratis te downloaden op de officiële website van Cat’s Eyes.

Download

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content