Download Top-10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van The Head and The Heart, Dark Dark Dark, PVT, Noah and The Whale en Triggerfinger.

1. Triggerfinger – Father Of Night Belgiës alomtegenwoordige rocktrio laat weer van zich horen. Na een zondvloed aan bevestigingen voor zomerfestivals laat Triggerfinger je nog wat verder sudderen in eigen vet. Sterker nog, met de gratis download ‘Father Of Night’ doen ze er nog een schepje bovenop. Als dit je nieuwsgierigheid naar een van hun concerten deze zomer niet triggert, dan weten wij het ook niet meer.

Download2. Dark Dark Dark – Daydreaming

Dark Dark Dark toont je alle, bestofte en met spinnenwebben behangen, hoeken van hun kamerpop. ‘Daydreaming’ is een gratis single die nog het meest doet denken aan de vrouwelijke protagoniste van Tindersticksfrontman Stuart A. Staples. Binnenkort in Cactus Muziekcentrum in Brugge. Nu al in uw mailbox.

Download3. Junior Boys – ep

Eén gratis download met de naam ‘Ep’. Geen gratis ep dus. Maar dat maakt er de jolige synthpop van Junior Boys niet minder aangenaam op, natuurlijk. ‘Ep’ moet je de monsterhit ‘In The Morning’ helpen vergeten. Benieuwd of het lukt? Downloaden!

Download

4. Raleigh Moncrief – Lament For Morning

Rally wie? Raleigh Moncrief. In eerste plaats is Raleigh een producer (hij hielp mee ‘Bitte Orca’ van Dirty Projectors tot een topplaat maken) maar hij probeert het af en toe ook eens op zichzelf. ‘Lament for morning’ is daar het gratis resultaat van. Repetitieve elektronica die zich ergens tussen Tanlines en mùm bevindt.

Download

5. PVT – Crimson Swan (Hooray For Earth remix)

Onlangs veranderd van naam, nog steeds niet verander van muziekstijl. PVT, formerly known as Pivot, weet weer te bekoren. Met single ‘Crimson Swan’, geremixed door aanstormend talent Hooray For Earth, weten de Aussies zelfs bij het meest zomerse weer voor een zonsverduistering te zorgen. Zij bieden: één gratis download, eclipsbrilletje not included.

Download

6. Noah & The Whale – Waiting for my chance to come

Folkpop van de bovenste plank. De olijkerds van Noah & The Whale hebben er kaas van gegeten. Met hun ijzersterke album ‘Last night on earth’ en dito single ‘L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.’ veroveren dorp per dorp de wereld. Ook ‘Waiting for my chance to come’ is meezingpop op zijn best. Gratis én goed om onder de douche meet e zingen. Knack Focus approved.

Download

7. Lady Gaga – Born This Way (Twin Shadow remix)

Met de billen bloot gaan. Het is een uitdrukking die enkel voor Lady Gaga een positief resultaat tot gevolg heeft. Met haar nieuwe single ‘Born This Way’ is La Gaga ook nu weer niet weg te slaan uit de hitlijsten. En daar had Twin Shadow even genoeg van. Hoog tijd om La Gaga in haar hemd te zetten, moet hij gedacht hebben.

Download

8. Crystal Stilts – Through the floorAmerikaanse noisepop. Want het was alweer een week geleden. Dit keer: Crystal Stilts. ‘Through the floor’ is de voorloper van de tweede plaat ‘In Love With Oblivion’. Middernachtmuziek zonder weerga.

Download

9. Meat Puppets – Damn thing

Met het dertiende studio-album van Meat Puppets in het vooruitzicht kon er wel een gratis download vanaf. ‘Damn Thing’ werd de diepte in gestuurd en scoort vanaf nu ook op jouw iPod. Tenminste, als je er je e-mailadres voor in ruil wil geven. Aan u de keuze.

Download

10. The Head and The Heart – Down in the valley

Folk waar een mens op een zonnige middag rustig van wordt. Geen opgefokt gedoe. Gewoon rechtoe rechtaan folksongs met een hart. En een hoofd, zo blijkt. Want ook de songtekst is er eentje om in te kaderen. Goed om de voorbije én komende werkweek te vergeten. Succes ermee.

Download

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content