Download top 10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van Crystal Antlers, Vetiver en Washed Out.

1. Gold-Bears – Record StoreGold-Bears, Haribo’s first & finest, maar ook een catchy poprockband uit Atlanta. Het recept voor Record Store? Behoorlijk jeugdige indiepop met een knipoog naar het aangename geknetter van Yuck en de dromerige melodieën van The Pains Of Being Pure At Heart.

Download
2. Fleet Foxes – Grown OceanHelpnessless Blues ligt nog maar net in de rekken en het eerste gratis nummer is al beschikbaar. Geen louche praktijken echter, Pecknold en de zijnen besloten ‘Grown Ocean’ te delen via label Sub Pop. ‘Grown Ocean’ is wat we van de Foxes verwachten: zomerzoete folkpop.

Download

3. Vetiver – Can’t You TellVetiver is naast een antieke grassoort en een merk van schoonheidsproducten ook een folkband uit het Amerikaanse San Francisco. Met ‘Can’t You Tell’ brengt Vetiver dromerige indiefolk met jolige tierlantijntjes. Het album ‘The Errant Charm’ is voor 14 juni.

Download

4. Bodies Of Water – Open RythmsEen goed huwelijk resulteert in goede muziek. David en Meredith Metcalf houden van een beetje funk en ritme in hun popmuziek. Open Rhytms open met een funky basslijntje en zweeft het hele nummer door een bijzonder engelachtige beat.

Download

5. Crystal Antlers – Summer SolsticeNieuwe single van de Crystal Antlers, een indierockviertal uit California met een behoorlijke hang naar psychedelica. Summer Solstice is niet echt een zomers nummer, maar met zijn dynamiek zeker de moeite waard.

Download


6. Fucked Up – Queen Of HeartsNog eentje van de nieuwe van de Canadese hardcore punkband Fucked Up. Ouderwets gitaargeweld en gebrul in de stijl van NOFX en consorten. Het conceptalbum ‘David Comes To Life’ is voor begin juni.

Download

7. EMA – MilkmanEMA, of ook wel Erika M. Anderson, is een Zweedse zangeres met een voorkeur voor snijdende donkere rock ’n roll met beats, of duistere elektro met gitaargeruis, zoals je wil. The Kills, The Horrors en The Knife in één nummer.

Download


8. Washed Out – Eyes Be ClosedErnest Greene, een jongeman uit Georgia, is vrij begaafd in het maken van synthpop met spacy melodieën. Zijn muziek zweeft ergens tussen Beach House, Cut Copy en Summer Camp in.

Download via deze link

9. The Head And The Heart – Lost In My MindAls er al zoiets bestaat als ‘easy listening’, dan valt The Head And The Heart uit Seattle zeker onder die noemer. Doodeerlijke folkrock in het genre van The Low Anthem, The Cave Singers en The Avett Brothers.

Download

10. 1,2,3 – WorkVolgens zanger Nic Synder een ‘working class anthem’, dan wel voor de vrolijke werkmens. Work is opgewekte gitaarpop met een boodschap en een hoge aaibaarheidsfactor. Laat het u smaken!

Download
LD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content