Dour kondigt 24 nieuwe namen aan

De eindaffiche van Dour begint stilaan vorm te krijgen. Het muziekfestival maakte een verse lading acts bekend, die van 18 tot en met 21 juli zullen optreden op het Waals festivalterrein. Eerder kondigde de organisatie al 120 namen aan.

Dour Festival houdt voor haar 25ste editie rekening met elk soort muziekliefhebber. Zo mogen Dance Hall-enthousiastelingen entertainment verwachten van DJ Shadow en DJ Yoda, “een van de tien DJ’s die je moet zien voor je sterft.” Ook de Britse dubstepper Rusko, breakcore held Venetian Snares, electronicamuzikanten Four Tet en Darkstar, producer Joy Orbison en opkomend talent Ben Pearce zullen het vierdaagse festival een bezoekje gunnen.

Wie liever de heupen beweegt dan headbangt, kan beroep doen op de Brazilianen van Criolo, die met hun mengelmoes van rap en samba elke zomer nog zonniger pogen te maken. Daarnaast is er ook weer een behoorlijk reggae- en ska programma voorzien. Zo verwacht Dour dit jaar de komst van ERM & Lee Scratch Perry, Toots and the Maytals, Buster Shuffle, het Britse Skints en het Belgische Skarbone 14.

Om even te bekomen kan je terecht bij R&B-zanger Charles Bradley and his Extraordinaires, ook gekend als ’the screaming eagle of soul’, die zijn nieuwe plaat komt voorstellen. Op-zeker-spelers kunnen dan weer hun pijlen richten op Britpopprinsesje Kate Nash, de wilde mannen van And So I Watch You From Afar, de rustige indierockers van Half Moon Run, de donkere beats van Suuns of de garage punk van J.C. Satàn.

En zoals altijd krijgt ook de Cannibal Stage weer wat baldadige brutaliteit over de vloer, dit jaar in de vorm van Biohazard, Adept, Dagoba en ETHS.

Eerder lieten al 120 acts weten deze zomer op te treden op het electrofestival. De grootste kleppers zijn The Smashing Pumpkins, The Vaccines, Wu Tang Clan, Yeah Yeah Yeahs, Trentemoller, The Magician, Devendra Banhart en Klaxons. Combitickets kosten €125, dagtickets (zonder camping) gaan voor €50 de deur uit. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content