Don Henley: The Eagles zullen waarschijnlijk niet meer optreden

© Reuters

Volgens Don Henley was het optreden van The Eagles ter ere van de onlangs overleden Glenn Frey tijdens de uitreiking van de Grammy’s hun ‘laatste afscheid’.

Dat vertelt de zanger van de groep tijdens een interview met de BBC. Glenn Frey overleed op 18 januari van dit jaar. De overgebleven leden van de band, die vooral in de jaren zeventig de ene na de andere hit scoorde, speelden tijdens de Grammy’s-show samen met Jackson Browne ‘Take it Easy’ ter ere van de overleden gitarist.

Don Henley vertelt tijdens het interview hoe moeilijk en emotioneel het optreden was. Zo moeilijk dat ze bijna afzagen van het optreden. Don Henley voegt eraan toe: “Ik vond het een passend afscheid. Ik denk niet dat je ons nog eens zult zien optreden.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Drummer Don Henley, gitarist Glenn Frey, Bernie Leadon en Randy Meisner richtten The Eagles in 1971 in Los Angeles op. Ze scoorden een groot aantal hits met onder andere Take It Easy, Desperado, Peaceful Easy Feeling, On of These Nights, Take it to the Limit, New Kid in Town, Already Gone, Lyin’ Eyes en vooral Hotel California. In totaal verkocht de band meer dan 150 miljoen albums.

In de loop van de jaren veranderde de groep geregeld van samenstelling, maar Glenn Frey en Don Henley bleven de basis. In 1980 ging de groep, naar wat toen leek, definitief uit elkaar. Maar in 1994 kwam de band toch weer bij elkaar. Ze brachten een documentaire uit, de live-cd Hell Freezes Over en de cd Long Road Out of Eden met nieuw materiaal. Ook gaven ze af en toe concerten.

Beluister het hele interview met Don Henley.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content