‘Domino’, de musical van Clouseau

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMA) gaat een hitmusical produceren waarin de muziek van Clouseau de rode draad vormt.

De hits van Clouseau vormen de rode draad in de eerste Vlaamse super hitmusical ‘Domino’. Die moet in het voorjaar van 2012 in première gaan. De musical wordt geen geschiedenis van de groep, maar vertelt een heel nieuw verhaal over de bewoners van de volkse wijk Swentibold die dreigen hun huis te verliezen.

Het is de eerste keer dat de VMMA zich aan een dergelijk project waagt. Regisseur van dienst is Frank Van Laecke en samen met de Nederlandse Allard Blom schrijft hij ook het script. Het duo werkte eerder al samen aan de musicalbewerking van ‘Daens’. Van de cast is nog niets bekend.

De gebroeders Wauters waren onmiddellijk enthousiast over het project. Aangezien Clouseau het een tijdje voor bekeken houdt, hebben de twee voldoende tijd om het muzikale aspect nauwkeurig in de gaten te houden.

VTM wil het publiek naar eigen zeggen meenemen op ‘een Clouseau-rollercoaster van meer dan 20 jaar succes en kwaliteit’. De sympathieke broers laten in het persbericht nog weten dat ze zelf ook benieuwd zijn naar het resultaat en hoe hun nummers zullen overkomen in een musicalsetting.


Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content