Doe Maar wint Edison Pop Oeuvreprijs

Doe Maar heeft de Edison Pop Oeuvreprijs gekregen. De Nederlandstalige popgroep krijgt de erkenning voor haar muzikale prestaties vanaf 1978.

“Als je het hebt over de golf Nederlandstalige popmuziek van rond 1980, dan noem je als eerste Doe Maar”, aldus juryvoorzitter Leo Blokhuis. “Deze groep maakte als geen andere een einde aan het misverstand dat Nederlandstalige muziek was voorbehouden aan cabaret, kleinkunst en volkse liedjes.”

Doe Maar is één van de meest succesvolle popgroepen uit de Nederlandse geschiedenis. Begin jaren 80 hadden ze vele hits zoals ‘Sinds een dag of twee’, ‘Smoorverliefd’, ‘Doris Day’, ‘De bom’, en ‘Eén nacht alleen’. De groep viel uiteen in 1984, maar daarna waren er reünieconcerten in 2000 en 2008. Deze maand speelt Doe Maar vier keer in een uitverkocht GelreDome.

De huidige bandleden Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en René van Collem krijgen de prijs in februari 2013 uitgereikt tijdens het Edison Pop evenement. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont.

Vorig jaar won Marco Borsato de Edison Pop Oeuvreprijs. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content