Dochter Kurt Cobain uit kritiek op Lana Del Rey

© REUTERS

‘De dood van jonge muzikanten mag niet geromantiseerd worden’, klinkt het bij Frances Bean Cobain, de dochter van de wijlen Nirvana-leadzanger. Via Twitter liet de 21-jarige Cobain dat ze niet opgezet is met de uitspraken van Lana Del Rey over een vroege dood.

In een artikel, dat ondertussen voor heel wat ophef zorgde, van de Britse krant The Guardian stonden enkele opmerkelijke quotes van Lana Del Rey. De zangeres, die zopas haar nieuwe album Ultraviolence uitbracht, zei dat ze eigenlijk wenste om dood te zijn.

De interviewer repliceerde hierop dat ze dit soort uitspraken niet mocht doen, maar ze bleef bij haar standpunt. Toen het artikel verscheen, probeerde Del Rey nog via Twitter afstand te doen van de quote. Maar de opmerkelijke uitspraak stond op tape en de tweets werden opnieuw verwijderd.

Het was ook via Twitter dat Frances Bean Cobain, haar vader pleegde zelfmoord op zijn zevenentwintigste, haar ongenoegen uitte over de uitspraken van Lana Del Rey. ‘De dood van jonge muzikanten mag je niet romantiseren. Ik zal mijn vader nooit kennen omdat hij jong gestorven is.

Alsof het aantrekkelijk is om jong te sterven’, klonk het in de tweets.Frances Bean, die pas anderhalf was toen haar vader overleed, benadrukte bovendien dat ze Lana Del Rey niet wil afbreken. ‘Je bent te getalenteerd om alles weg te gooien. We hebben maar één leven, dus omarm het.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content