‘Do they know it’s Christmas’ anno 2014: Sterren zingen voor strijd tegen ebola (Video)

© gf

Dertig jaar na zijn eerste plaat ten voordele van hongerend Afrika heeft Bob Geldof een nieuwe versie van ‘Do they know it’s Christmas’ opgenomen ten voordele van de ebola-epidemie in Afrika. De single is nu te downloaden.

30 jaar geleden deden ze het ter bestrijding van de hongersnood in Afrika, deze keer staat de liefdadigheidssingle in teken van de strijd tegen ebola: onder de noemer Band Aid 30 heeft een nieuwe all star band onder leiding van inititatiefnemer Bob Geldof een nieuwe versie van ‘Do They Know It’s Christmas’ opgenomen. De line-up bestond uit jonge sterren van vandaag – van One Direction tot Sam Smith – aangevuld met een rist gevestigde waarden – van Elbow en Chris Martin tot Sinead O’Connor – die zich de ziel uit hun lijf zingen voor het goede doel. Bono is de enige naam die er 30 jaar geleden ook bij was.

De opnames vonden net als dertig jaar geleden plaats in de Sarm studios in West-Londen. De hit in spe is nu al te downloaden. ‘De verkoop loopt als een trein’, aldus de 63-jarige Geldof. ‘Binnen de vijf minuten hadden we al een miljoen pond ingezameld.’ De song ging zondagavond in première tijdens de Britse ‘X-Factor’. Over drie weken is hij verkrijgbaar in cd-formaat.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content