DJ Fresh: “Het is goed dat dubstep meer gehoor krijgt bij het grote publiek”

DJ Fresh mocht dit jaar aantreden in de Orange Room op I Love Techno. Knack Focus sprak voor zijn – drukbezochte – set met een van de pioniers van het drum & bass genre.

DJ Fresh mocht dit jaar aantreden in de Orange Room op I Love Techno. Knack Focus sprak voor zijn – drukbezochte – set met een van de pioniers van het drum & bass genre.

DJ Fresh begon zijn carrière 15 jaar geleden als deel van de Bad Company met wie hij The Nine creëerde, een van de beste drum & bass tracks aller tijden. In 2002 ging de dj solo en bracht hij enkele nummers uit in samenwerking met onder meer Pet Shop Boys en Pendulum. Momenteel heeft hij enkele grote hits op zijn naam staan zoals Hot Right Now met Rita Ora.

“Ik ben al eerder op ILT geweest, maar ik kan me niet herinneren wanneer. Zeker niet in de laatste jaren.” Het is niet toevallig dat een drum & bass dj dit jaar op I Love Techno staat, het genre wordt steeds populairder.

“Dat harde dubstep geluid is meer populair geworden, wordt nu gehoord door het grote publiek en dat is een positieve evolutie. Het is niet commercieel, want dat betekent voor sommigen automatisch zielloos en dat is het absoluut niet. Zowel drum & bass en dubstep zijn heel authentiek gebleven, hebben hun ziel niet verloren, maar zijn wel populairder geworden.”

DJ Fresh bracht vorige maand zijn nieuwe plaat Nextlevelism uit en heeft nog enkele spannende plannen voor de toekomst, al mag hij daar verder nog niets over lossen. DJ Fresh ging op I Love Techno ook zelf nog naar enkele sets gaan kijken zoals die van Boys Noize en Netsky . “Netsky is echt een topdj, ik ken hem al enkele jaren en ik ben heel blij dat hij het zover geschopt heeft.” (RDM)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content