Disney boos op dj Deadmau5 voor gebruik van masker met muizenoren

© nvt

De Canadese dj Deadmau5 is in een juridische strijd verwikkeld geraakt met Disney. Dit entertainmentbedrijf is namelijk van mening dat het podiumattribuut van Deadmaus5, het masker met grote oren, te veel weg heeft van de oren van Disneyfiguurtje Mickey Mouse.

De poppen gingen aan het dansen tussen beide partijen nadat Deadmau5 een aanvraag had ingediend in de Verenigde Staten om het masker, met grote oren, als zijn handelsmerk te laten registeren. Dat schrijft NME. Hier was Disney niet mee akkoord. Volgens het bedrijf kan er namelijk verwarring ontstaan met het Disneyfiguurtje Mickey Mouse, die ook herkenbaar is aan zijn grote oren. Het bedrijf doet er dan ook alles aan om te voorkomen dat Joel Thomas Zimmerman, de man achter Deadmau5, het merkrecht in de Verenigde Staten kan bemachtigen.

Deadmau5 is vooral boos dat Disney nu pas met de klacht komt, aangezien hij het masker al bijna tien jaar lang gebruikt. Zo heeft hij in landen als Duitsland, Japan, Italië en het Verenigd Koninkrijk al het merkrecht weten te registeren. Alleen in de Verenigde Staten lukt dit niet omdat Disney dwars ligt. De dj diende het bedrijf dan ook van antwoord op zijn Twitterpagina:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content