Discolegende Giorgio Moroder lost nieuwe single

De Italiaanse producer en muzikant Giorgio Morodor heeft voor een online game van ‘Google Chrome een nieuwbakken single gecomponeerd. Beluister ‘Racer’ hier.

Een catchy baslijn, een elektronische muur van geluid en een dikke laag synths: dat moet Giorgio Moroder wel zijn. Nee, we hebben het niet over zijn bijdrage aan Daft Punks nieuwe plaat ‘Random Access Memories’, maar wel over zijn nieuwe single ‘Racer’, dat verscheen via muziekdienst SoundCloud op 15 mei.

Het nummer werd speciaal geschreven voor Google Chromes nieuw racespel, dat op dezelfde dag uitkwam als de single van Moroder en dezelfde naam draagt. Wie het spel zelf wil testen, moet over een toestel met Android of iOS beschikken.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Giorgio Moroder zijn muziek onder een game te horen is. Zo kan je zijn soundtrack voor ‘Scarface’ en andere singles als ‘From Here to Eternity’ en ‘Chase’ terugvinden op meerdere editities van de populaire games ‘Grand Theft Auto’.

Moroder werd bekend in het discotijdperk toen hij collaboraties met onder andere Donna Summer, David Bowie, Blondie, Berlin en Bonnie Tyler op zijn cv zette. In 2013 kende zijn carrière een heropleving met de uitgave van Daft Punks langverwachte plaat.

Download ‘Racer’ -zowel het spel als de soundtrack- hier. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content