Disclosure lost nieuwe single ‘When a Fire Starts to Burn’

Het Britse danceduo Dislosure heeft een nieuw nummer vrijgegeven van hun opkomende plaat ‘Settle’, uit op 3 juni. Luister hier naar ‘When a Fire Starts to Burn’.

2013 zou wel eens een goed jaar kunnen worden voor de mannen van Disclosure. Afgelopen jaar mochten de synthpopproducenten touren met collega’s SBTRKT en Hot Chip, en r&b-zangeres Jessie Ware vertrouwde hen haar single ‘Running’ toe om er een remix van te maken. De Londense gebroeders Guy en Howard Lawrence kregen dan ook veel airplay met singles als ‘Latch’ (ft. Sam Smith), ‘White Noise’ (ft. AlunaGeorge) en ‘You & Me’ (ft. Eliza Doolittle).

Met ‘When a Fire Starts to Burn’ geven ze een voorsmaakje vrij van hun debuutalbum ‘Settle’, dat op 3 juni het levenslicht zal zien. Op de plaat staan nog meer samenwerkingen met onder andere Jamie Woon en Jessie Ware.

En wat dat betreft, is er nog meer nieuws. Zo zal de Amerikaanse musicus Nile Rodgers -die ook op Daft Punks ‘Random Access Memories’ te horen is- volgens FACT samenwerken met het duo. Over wat het precies gaat, is nog niet duidelijk. Rodgers lijkt de laatste tijd herboren, zo zal hij de komende maanden ook nog de krachten bundelen met Chase & Status, Etienne Daho, David Guetta en Avicii. (JD) De tracklisting van ‘Settle’ ziet er als volgt uit:

1. Intro
2. When a Fire Starts to Burn
3. Latch [ft. Sam Smith]
4. F for You
5. White Noise [ft. AlunaGeorge]
6. Defeated No More [ft. Ed Mac]
7. Voices [ft. Sasha Keable]
8. Second Chance
9. You & Me [ft. Eliza Doolittle]
10. January [ft. Jamie Woon]
11. Confess to Me [ft. Jessie Ware]
12. Help Me Lose My Mind [ft. London Grammar]


Beluister ‘When a Fire Starts to Burn’:

Disclosure staat op 6 juli op de festivalweide van een bijna uitverkocht Rock Werchter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content