Directeur AB met pensioen

Jari Demeulemeester, artistiek en algemeen directeur van de Brusselse rocktempel Ancienne Belgique, gaat over een klein jaar met pensioen. De zoektocht naar zijn vervanger begint nu al.

Na tweeëntwintig jaar als artistiek en later algemeen directeur van de Brusselse concerttempelAncienne Belgique gaat Jari Demeulemeester in maart 2011 met pensioen. De man nam in 1988 het roer over van de AB. Hij organiseert ook Boterhammen in het Park, de reeks middagconcerten in het Brusselse Warandepark die al hun twintigste editie toe zijn.

De Ancienne Belgique is zowat de bekendste Belgische concertzaal en werd vorig jaar erkend als een van de acht Kunstinstellingen van de Vlaamse Gemeenschap. Met Demeulemeester aan het stuur groeide de concertzaal uit tot een middelgrote culturele KMO met een vijftigtal vaste werknemers, ongeveer honderd contractuelen en meer dan driehonderd concerten per jaar. Jaarlijks komen er zo’n 300.000 bezoekers over de vloer.

Maar het bedevaartsoord voor muziekliefhebbers moet nu dus op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Wie zich geroepen voelt, vindt hier de vacature.

Hier ziet u een interview met Jari Demeulemeester in een videoclip over De Gulden Ontsporing van 2009:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content