Dimitri Vegas & Like Mike stellen Tomorrowland-strip voor

© FD

Tijdens het dancefestival Tomorrowland werd het allereerste stripboek over het festival voorgesteld door de Belgische dj’s Dimitri Vegas en Like Mike, de protagonisten van het verhaal.

Tijdens het dancefestival Tomorrowland werd het allereerste stripboek over het festival voorgesteld door de Belgische dj’s Dimitri Vegas en Like Mike, de protagonisten van het verhaal.

De strip werd geschreven door de legendarische stripschrijver Paul Jenkins, één van Dimitri’s grote helden. “Al sinds mijn 12e ben ik een enorme fan van zijn werk. Ik heb echt een immense verzameling van stripboeken. Het is dan ook hele eer om zelf een strip te hebben die door hem geschreven is.”

De strip gaat uiteraard over het dancefestival Tomorrowland, dat elk jaar de wereld genoeg creatieve energie geeft om verder te gaan. Dimitri Vegas en Like Mike hebben als taak die energie – en het festival – te beschermen van The Nameless Man die Tomorrowland wil boycotten. “Het was heel leuk om eraan mee te werken, we hebben echt veel inspraak gehad”, aldus Dimitri en Mike.

Naast de twee Belgische dj’s doen ook andere vaste waarden van op TL mee in de stripboek. Denk maar aan David Guetta, Steve Aoki, Martin Solveig… “Er kwam heel wat heen en weer gemail bij kijken om iedereen zijn input te verzamelen”, aldus Dimitri.

De samenwerking tussen Tomorrowland, Paul Jenkins en Stellar Labs is er gekomen door een tweet van Dimitri Vegas naar Stellar Labs net voor de editie van TL 2012. Het is begonnen met een stripfiguur van Dimitri en Mike, maar is al snel uitgegroeid tot een volledige strip.

Gouden plaat

Naast een eigen comic book, hebben Dimitri Vegas en Like Mike ook een gouden plaat in ontvangst mogen nemen voor het Tomorrowland anthem van 2013. Er werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content