Die Antwoord opgepikt door Interscope

Het Zuid-Afrikaanse rariteitencollectief Die Antwoord tekende een platencontract bij het Amerikaanse label Interscope.

Het nieuwe Zuid-Afrikaanse rariteitencollectief Die Antwoord werd opgepikt door het Amerikaanse platenlabel Interscope. Dit bevestigde groepsleider Ninja op zijn Twitter-site met de weinig geletterde doch bijzonder duidelijke boodschap: ” 23 track $O$ album dropping fokken soon ons interscope records you fokken naai! ” Bij deze deelt Die Antwoord hun label met onder anderen 50 Cent, Eminem en Snoop Dogg. Zeffe Shit, zouden Ninja, DJ Hi-Tek en vrouw Yo-Landi zeggen.

Die Antwoord werd enkele maanden geleden opgepikt door menige muziekblogger, die het gekke Zuid-Afrikaanse trio als The Next Big Thing naar voor begon te schuiven. Ondertussen is Die Antwoord goed bezig het hele ‘Interweb‘ te veroveren, door hun muziek gratis via YouTube en hun website te verspreiden.

In de wereld waar marginaliteit, kledingblunders, bizar taalgebruik en kleurrijke videoclips hoogtij vieren, met andere woorden: de Die Antwoord website, postte Die Antwoord onlangs ook een filmpje waarin ‘Zef rap-rave Master’ Ninja een gigantische tattoo van een Yin-Yang teken, twee dollarsigns en een koppel ninjazwaarden op zijn rug liet tatoeëren. Dit ter gelegenheid van hun gratis te downloaden album.

Die Antwoord’s muziek is zef. Wat dat ook mag betekenen zullen wij ‘westerlingen’ waarschijnlijk nooit helemaal begrijpen, maar volgens Ninja is ZefThe Ultimate Style’‘ Zijn wij even tevreden dat daar toch eindelijk iemand is opgekomen! Een volledige uitleg van wat Zef nu in z’n geheel betekent ziet u hier.

Wanneer Die Antwoord nog eens België aandoet is niet zeker, wel openen de Zuid-Afrikanen voor de tegenwoordig al even controversiële M.I.A (ook op Interscope) in Los Angeles en New York. Bekijk hieronder één van de eerste video’s die Die Antwoord de wereld instuurde:

Elisah Vandaele

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content