dEUS lanceert nieuwe single, Tom Barman regisseert videoclip

dEUS (20/08, 19u35 @ Main Stage) Seks en soul, Tom Barman belooft veel voor de nieuwe dEUSplaat Keep You Close. Gaat Pukkelpop shaken of breaken? © Charlie De Keersmaecker

Vanaf dinsdag half negen hoor je de nieuwe dEUS-single, ‘Constant Now’, op de radio. Knack Focus belde met Tom Barman en kreeg enkele fijne weetjes te horen vanuit Portugal.

‘Constant Now’ is de eerste single van het nieuwe album Keep You Close. Buurlanden Frankrijk en Duitsland krijgen het titelnummer als single. Een videoclip daarvan doet al enkele dagen de ronde op Youtube, maar is volgens Barman fake. “Die zwart-witvideo is niet van ons”, vertelt hij, “twee jonge Britten gaan de clip van ‘Keep You Close’ filmen”.


De regie van de videoclip voor ‘Constant Now’ neemt Barman voor eigen rekening. “In augustus beginnen we met de opnames, maar het verhaal moet ik nog uitschrijven”, bekent de zanger. ‘Constant Now’ zal als tweede single gelanceerd worden in Frankrijk en Duitsland na de release van de plaat.


Keep You Close bevat negen nummers maar de band kon een selectie maken uit heel wat meer songs. In een interview met een Spaanse krant sprak violist Klaas Janzoons van dertig liedjes. “Dat is wat overdreven”, lacht Barman luid, “maar we hebben wel wat over. Genoeg voor een paar EP’tjes eind dit jaar”. Maar eerst dus ‘Constant Now’.


dEUS – Constant Now by dEUSbe


Keep You Close komt uit op 19 september en bevat volgende nummers:


Keep You Close

The Final Blast

Dark Sets In

Twice

Ghosts

Constant Now

The End Of Romance

Second Nature

Easy


dEUS speelt zaterdag 20 augustus op Pukkelpop. Wil je hun avonturen op tournee volgen? Houd dan hun site in de gaten voor updates per podcast van de band zelf.


(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content