Dennis Thomas (70) van Kool & The Gang overleden

Dennis Thomas (links) met producer Niles Rodgers en Robert 'Kool' Bell in 2019

Dennis ‘Dee Tee’ Thomas, een van de medeoprichters van de band Kool & The Gang, is overleden. Hij stierf op 70-jarige leeftijd ‘vredig in zijn slaap’, meldt Variety.

Thomas was een van de originele bandleden van de groep waarin hij onder meer saxofoon, fluit en percussie speelde. Ook fungeerde hij vaak als ‘ceremoniemeester’ tijdens concerten. De muzikant trad afgelopen week nog op met Kool & The Gang in de Hollywood Bowl in Los Angeles.

Met Kool & The Gang boekte Thomas wereldwijd succes. De groep werd in 1964 opgericht door de gebroeders Ronald en Robert Bell, samen met Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, George Brown en Ricky West. Hoewel de groep eerst nog een aantal andere namen bedacht voor hun band, gingen ze uiteindelijk voor de naam Kool & The Gang. Hun karakteristieke geluid was een mix van jazz, soul en funk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De band won twee Grammy Awards en had muzikale samenwerkingen met onder meer Elton John, Kid Rock, The Roots en Dave Matthews Band. Ook gingen ze op tournee met rockband Van Halen. Hun bekendste hits zijn onder meer Ladies’ Night, Celebration, Get Down On It, Fresh en Cherish.

In 2015 werd de band geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content