Demo ‘To Be Love’ van David Bowie duikt op na bijna vijftig jaar

© gf

Er is een demo uit 1970 van wijlen David Bowie aan het licht gekomen, To Be Love. Eigenaar en geluidstechnicus Ron de Strulle bracht het nummer uit ter nagedachtenis van de overleden Thin White Duke. To Be Love is vrij te streamen en te downloaden.

Enkele dagen geleden dook er een demo op van de overleden muzikant David Bowie, getiteld To Be Love. De opname dateert uit 1970, en werd ingeblikt in de kleine studio van Ron de Strulle in Los Angeles.

‘David wou toen enkele typerende nummers opnemen om voor te leggen aan Amerikaanse labels’, verklaart de Strulle. ‘Hij kwam met de ideeën en de lyrics, en samen maakten we enkele ruwe opnames.’ De technicus zei verder nog ‘veel geleerd te hebben uit die ervaring’.

De Strulle was al die tijd eigenaar van de demo’s, en besloot ze enkele dagen geleden uit te brengen als hulde aan de overleden artiest. To Be Love, de eerste opname die Bowie en de Strulle samen maakten, kan gratis beluisterd en gedownload worden via MindBodyNetwork.

Nog tot 1 april ligt er een Knack Collector’s Edition over Bowie in de krantenwinkel, met unieke verhalen van Marc Didden, Bowie-producer Tony Visconti, Hannelore Knuts, Ozark Henry, Ivo van Hove en Stijn Tormans. En hier kan je – ook nog tot 1 april – elke weekdag Bowie-cadeaus winnen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content