Deftones speelt binnenin IJslandse vulkaan: de coolste concertlocatie van 2016?

De magmakamer van de IJslandse vulkaan Thrihnukagigur. © lonelyplanet.com

Chino Moreno, de frontman van de Amerikaanse metalband Deftones, wordt de eerste artiest die ooit binnenin een vulkaan heeft opgetreden. De twintig tickets voor het exclusieve optreden dit weekend waren meteen verkocht.

The Grateful Dead trad in 1987 op aan de piramiden van Gizeh, Thom Yorke draaide in 2011 plaatjes in de romp van een gecrasht vliegtuig en Metallica speelde in 2013 op een gletsjer in Antartica. Binnenkort mag ook Deftones-frontman Chino Moreno het rijtje van bijzondere concertlocaties vervoegen: hij gaat namelijk een show spelen binnenin de IJslandse vulkaan Thrihnukagigur.

Chino Moreno van Deftones.
Chino Moreno van Deftones.© Reuters

Hij en de twintig fans die een ticket konden bemachtigen, zullen door een helikopter tot aan de rand van de vulkaan vervoerd worden, waarna ze 125 meter binnenin de vulkaan zullen neerdalen. Moreno speelt vervolgens een akoestische set in de magmakamer.

Het is ongeveer 4000 jaar geleden dat de vulkaan voor het laatst uitbarstte. Daardoor is de magmakamer geheel leeggelopen. Dit liet bijzondere kleurschakeringen op de wanden na.

De twintig tickets waren meteen uitverkocht. Het prijskaartje: 1770 euro.

Het exclusieve optreden vindt plaats in het kader van het Secret Solstice festival in Reykjavík dit weekend (16 tot 19 juni). Deftones, Radiohead en Of Monsters And Men zijn er de headliners. Het festival organiseert ook een show in een gletsjer. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content