Deep in the Woods lost eerste namen

Condor Gruppe © Damon De Backer

Ook Deep in the Woods schiet in actie. Met Dijf Sanders, Condor Gruppe, Benny Sings, Chris Cohen en de Portables maakt het sympathieke muziekfestival de eerste namen bekend.

Deep in the Woods, het festival aan de andere kant van de taalgrens dat dit jaar zijn vijfde editie kent, dropt de eerste vijf namen op zijn affiche.

Dijf Sanders mag zich opmaken voor een muzikaal avontuur in het bosrijke Heer-Sur-Meuse, een klein gehucht in de Ardennen. De Gentbrugse elektroakoestische doe-het-zelver is onder meer gitarist van The Violent Husbands en is de ene helft van het hippe electroduo Teddiedrum. Maar Dijf Sanders bestaat ook gewoon op zichzelf. Zijn jongste soloplaat koppelt spacyness aan psychedelica, maar allemaal van het zachtaardige type.

Ook Condor Gruppe – met leden van Creature With the Atom Brain, Meuris, White Circle Crime Club, Mauro & The Grooms, Deadstop en Flying Horseman – is erbij. Het gezelschap brengt ode aan obscure Italiaanse soundtracks en muziek uit spaghetti-westerns. Ze halen zowel sixties en seventies grooves, als surf en exotica, wereldmuziek, krautrock en psychedelia door de draaimolen.

De Amerikaan Chris Cohen heeft van nature een hoge Deep in the Woods-factor. De man is afkomstig uit het zonovergoten Los Angeles, maar woont in Vermont, waar ze ook al eens een bos van dichtbij hebben gezien. Verwacht je aan relaxte, zomerse chill-muziek.

De Nederlander Benny Sings schippert dan weer tussen R&B, jazz en hip-hop; terwijl de Portables het eerder minimalistisch houden.

Met de bekendmaking van de eerste namen is ook de ticketverkoop van start gegaan. Alle info vind je hier. Deep in the Woods, ook het meest kindvriendelijke festival van het land, vindt plaats van 2 tot 4 september 2016. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content