Decadente deluxe editie van soundtrack ‘The Great Gatsby’

Het platenlabel Third Man Records brengt een deluxe edition uit van de soundtrack van ‘The Great Gatsby’. Die bevat twee LP’s in goud en platinum voor 250 dollar. Lekker decadent.

Het dubbelalbum telt zeventien tracks, dat zijn er drie meer dan de standaard versie van de soundtrack. De ene LP werd in goud verwezenlijkt, de andere in platinum. Deze uitvoering is een unicum in de platengeschiedenis en het zal dan ook de eerste keer zijn dat het resultaat van dit productieproces met edelmetalen in de winkel zal liggen. De platen zitten in een speciale handgemaakte hoes met een houten en aluminium zijde, uitgefreesd met een laser. Een artistiek hoogstandje en een uitstekende reflectie van de moderne art-decostijl van ‘The Great Gatsby’.

Bekijk hier het promotiefilmpje van Third Man Records:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Aan decadentie hangt echter een prijskaartje. Dit collector’s item kost je een maar liefst 250 dollar, zo’n 190 euro. De voorverkoop van het album start vanavond 10 mei om 21u plaatselijke tijd (Nashville, VS) op de website van Third Man records, weliswaar in beperkte oplage. Niet toevallig net wanneer ‘The Great Gatsby’ eindelijk in de zalen verschijnt. De eerste honderd exemplaren zijn vanaf dan ook verkrijgbaar in de winkel van het platenlabel.

De standaardeditie van de soundtrack verschijnt op 11 juni, en kan je vanaf vandaag bestellen. Een plaat die vast vlot over de toonbank zal gaan. De soundtrack van de langverwachte film bevat onder meer nummers van Florence And The Machine, The xx, Gotye, Bryan Ferry en Will.i.am. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content