Debuutalbum Liesa Van der Aa krijgt visueel luik

Op 6 februari ligt de debuutplaat ‘Troops’ van Liesa Van der Aa in de winkelrekken. Tien regisseurs, filmmakers en videokunstenaars maakten bij elk nummer een muziekvideo.

Het album ‘Troops’ werd inBerlijn opgenomen en gemixt door producer Boris Wilsdorf, de studiotechnicus van Einstürzende Neubauten. Zowat alles wat te horen is op het album werd ingespeeld door Liesa. Door het gebruik van allerlei effect-en loop-apparatuur slaagt ze erin om met haar viool en stem een eigen klank-universum uit te bouwen. Op enkele tracks zijn ook gastbijdragen te horen van o.a. een Berlijns kinderkoor en de muzikanten van DAAU & John Birdsong.

10 video’s
Het album krijgt naast een muzikaal ook een visueel luik. Liesa ging op zoek naar 10 regisseurs, filmmakers, videokunstenaars uit binnen-en buitenland en vroeg aan hen om bij e?e?n van de albumtracks een videoclip/videokunstwerk te maken. Ze kregen volledig carte blanche. Het resultaat is een lijst waarin we o.a. theatermaker Guy Cassiers, Gilles Coulier, de Nederlandse Geert Mul, modefotograaf Marc Lagrange, video-artieste Ana Torfs en een aantal jonge talenten terugvinden.

Geen dagdagelijkse video’s
“De video’s vormen geen coherent geheel. Het zijn geen videoclips zoals je ze dagdagelijks ziet op MTV, maar stuk voor stuk klein kunstwerkjes waarin je kan zien hoe grote en kleine namen vandaag werken”, aldus Liesa Van der Aa. “Ze vragen je de tijd te nemen, om aandachtig te luisteren en te kijken, en je te laten nadenken over wat het woord ‘videoclip’ al dan niet kan betekenen.”

Alle video’s zijn vanaf 6 februari beschikbaar. Die van het titelnummer ‘Troops’ is nu al vrijgegeven. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content