De vreemde eisen van de Foo Fighters

Regelmatig verschijnen in de media sterke verhalen over ‘riders’, de lijsten met verzoekjes die artiesten bij een optreden hebben. Maar die van de Foo Fighters slaat wel alles.

Momenteel is de Amerikaanse band op wereldtournee ter promotie van het nieuwe album ‘Wasting Light’. In plaats van een traditioneel lijstje, sturen de Foo Fighters naar elke concertorganisator een boek van 52 hilarische bladzijden, vol met kleurplaten, kruiswoordraadsels en meer. Een digitale versie van deze ‘rider’ verscheen onlangs op het internet, en ging de wereld rond.

In het boekje legt een getekende versie van bassist Nate Mendel met enkele tekeningen bijvoorbeeld uit waar een lekker ontbijt uit bestaat. Daarnaast kunnen de Herman Schueremansen van deze wereld gitarist Chris Shiflett doorheen een doolhof naar een volle cateringtafel leiden. De band eist trouwens onder meer 108 badhanddoeken en maar liefst acht kleedkamers.

Dave Grohl en de zijnen zijn niet de eerste band die organisatoren met een excentrieke ‘rider’ verrassen. Zo vraagt Van Halen steevast om een kommetje M&M’s zonder de bruine variant. De betreurde saxofonist Clarence Clemons wou voor elk optreden een volledige gebraden kip in zijn kleedkamer. En wie Rufus Wainwright wil boeken, kan er maar beter voor zorgen dat er enkele versgeplukte lelies klaarliggen. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content