‘De Ronde’ favoriet voor Vlaamse Televisie Sterren

De dramareeks ‘De Ronde’ is met vijf nominaties de grote favoriet voor de vijfde Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. Ook ‘Code 37’, ‘Tegen de sterren op’ en ‘The Voice van Vlaanderen’ zijn grote kanshebbers.

De Ronde, de Woestijnvis-productie van regisseur Jan Eelen, werd genomineerd in de categorieën Beste Drama en Beste Actrice (Sien Eggers). Voor Beste Acteur komen liefst drie namen uit de reeks in aanmerking: Koen De Graeve, Ben Segers en Bruno Vanden Broecke.

‘Code 37’ is genomineerd voor Beste Drama, Beste Acteur (Ben Segers) en Beste Actrice (Veerle Baetens en Clara Cleymans). ‘Tegen de sterren op’ is genomineerd voor Beste Humor en Comedy, Beste Acteur (Guga Baul) en Beste Actrice (Nathalie Meskens en Clara Cleymans). ‘The Voice van Vlaanderen’ maakt kans in de categorieën Beste Entertainment, Beste Presentator (Koen Wauters) en Beste Presentatrice (An Lemmens).

Geen nominatie voor VT4

De nominaties voor de veertien Sterren zijn dit jaar verdeeld tussen de openbare omroep, vtm en 2BE. VIJFtv heeft één nominatie, met ‘Astrid in Wonderland’. VT4 valt volledig uit de boot.

De winnaars worden gekozen door de sector zelf, de leden van de Vlaamse Televisie Academie. Het publiek beslist over de award voor de Populairste Televisieprogramma en die voor Populairste Televisiepersoonlijkheid.

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren vindt plaats op zaterdag 24 maart in de Ethias Arena en wordt live uitgezonden op één. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content