De Rca-jaren: 1939-1942

In een carrière die zes decennia omspande nam Frank Sinatra 1.414 liedjes op, waarvan vele intussen zijn bijgezet in het pantheon van de populaire muziek. Een overzicht van een schitterend oeuvre dat wellicht nooit zal worden overtroffen.

Frank Sinatra kreeg zijn eerste echte kans als zanger bij de splinternieuwe band van trompettist Harry James, die het broodmager ventje gehoord had in een kroeg in Jersey en zijn manier van talking a lyric bewonderde. In 1939 scoorde Sinatra met All or Nothing at All zijn eerste succesopname. Maar toen hij een aanbod kreeg van Tommy Dorsey, die toen de beste band van het land had, verbrak Sinatra zijn contract voor twee jaar met het orkest van Harry James en ging hij als zanger aan de slag voor de ‘Sentimental Gentleman of Swing’. Waar hij al snel een ster werd met I’ll never smile again, dat wekenlang op nummer één in de hitparade stond.

Beste koop: De meeste vroege opnamen van Sinatra waren singles die later vaak in albums gecompileerd werden, alhoewel ze nooit zo geconcipieerd waren. Tommy Dorsey-Frank Sinatra : The Song Is You is een verzamelbox met vijf cd’s van een tachtigtal songs waarin Sinatra, sterk beïnvloed door zijn baas, zijn eigen muzikale identiteit aan het zoeken is en klinkt als een trombone met een accent uit New Jersey.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(P.D)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content