De nieuwe K3 wordt: Hanne, Klaasje en Marthe

De uitverkorenen, Marthe, Klaasje en Hanne © vtm

Hanne, Klaasje en Marthe zijn de nieuwe leden van de meidengroep K3. Dat is op vtm bekendgemaakt tijdens de uitzending “K3 zoekt K3”.

De verkiezing werd in België door VTM en in Nederland door SBS6 live uitgezonden. Het publiek mocht mee kiezen uit 8 mogelijke trio’s.

Volgens de kenners hebben de favorieten de talentenjacht gewonnen: de Belgische Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen, en de Nederlandse Klaasje Meijer.

Marthe De Pillecyn, Hanne Verbruggen and Klaasje Meijer vieren hun overwinning
Marthe De Pillecyn, Hanne Verbruggen and Klaasje Meijer vieren hun overwinning© BELGA

De drie uiverkorenen haalden het van medekandidaten Jindra, Lauren en Lisa. Daarmee werd opnieuw gekozen voor de combinatie van een roodharig (Hanne), donkerharig (Marthe) en blond (Klaasje) meisje. Zowel de kijkers als de jury – bestaande uit de drie afscheidnemende K3-zangeressen en Gert Verhulst van Studio 100 – hadden een stem bij de samenstelling van het uiteindelijke winnende trio.

In de finale moesten de kandidates vijf nieuwe K3-liedjes zingen: “Als het binnenregent”, “Een kus van de juf”, “Jodelahi”, Kusjessoldaten” en “Jij bent de bom”.

Tot slot zongen de drie laureates ook de nieuwe single “10.000 luchtballonnen”.

Kritiek

De zoektocht naar drie nieuwe K3-zangeressen kwam er nadat Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman in maart beslisten om niet langer deel uit te maken van de populaire meidengroep.

“K3 zoekt K3”, een programma van Studio 100, liep tien weken.

Tijdens het concours kwam enige kritiek op het gebrek aan diversiteit bij de finalisten.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content