De Nachten komt even terug met Vamos Brasil

© deSingel International Arts Campus

Na vijftien succesvolle jaren viel het doek over De Nachten, het literaire muziekfestival in Antwerpen. Nu is de tweedaagse er opnieuw op vrijdag vier en zaterdag vijf november met ‘Vamos Brasil’.

Internationaal kunstencentrum deSingel en Villanella gaan de tropische tour op met ‘Vamos Brasil’. De organisatoren van De Nachten bieden nu een bruisend Braziliaanse tweedaagse met muziek, spoken word, rappende deejaydichters en performende striptekenaars. Ze buigen zich bovendien diep over de levende legende Tom Zé, de bekende singer-songwriter van de Tropicáliabeweging.

Naast Zé staan er nog tal van andere muzikale acts op het podium, waaronder Mauro Pawlowski vs Cidadão Instigado. Hun concert op Pukkelpop kon door de gekende omstandigheden niet plaatsvinden, maar de groep staat nu geprogrammeerd tijdens Vamos Brasil. In de woorden van Pawlowski mag u zich verwachten aan een avond ’tropiradicalia’.

Net zoals tijdens De Nachten is er op Vamos Brasil ook ruim plaats voor literatuur met spoken word performance en live columns. Filip Joos laat zijn licht schijnen over de geheimen en mythes van het Braziliaanse voetbal. Gouden Uilwinnaar Robert Vuisje brengt een intrigerende reportage over het land. Hij deelt met haar inwoners een grote voorliefde voor bundas, de alom tegenwoordige en bezongen billen.

Naast deze optredens presenteert ‘Vamos Brasil’ ook nog installaties, interviews, films en een politiek luik met auteur David Van Reybrouck. Hij kaart een week voor de burgertop G1000 de stand van zaken aan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Cidadão Instigado Vs. Mauro Pawlowski from daenjellson on Vimeo.

Meer info en tickets vindt u via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content