De La Soul financiert nieuwe plaat via Kickstarter

© Reuters

Hip-hop crew De La Soul begint volgende maand in Atlanta met de opnames van zijn achtste album ‘And The Anonymous Nobody’. Ze willen het project spijzen via een nieuwe kickstarter campagne.

De LP belooft alvast heel wat special guests te huisvesten, waaronder David Byrne, 2Chainz en Little Dragon die zullen helpen om de tracks ‘Snoopies’, ‘Whodini’ en ‘Drawn’ in te blikken. Niet bepaald Anonymous Nobodies dus, en er wordt verwacht dat extra samenwerkingen de komende maanden nog zullen bekend gemaakt worden. Het achtste studioalbum van De La Soul zal bovendien opgebouwd worden rond samples van verschillende jamsessies die het hip-hop collecties in L.A. heeft opgenomen met The Rhythm Roots All-Stars.

‘And the Anonymous Nobody steunt op twee ideeën”, aldus de groep aan Rolling Stone. “Geen egos, geen bazen, gewoon een groep van gelijke ‘nobodies’ die samenwerken naar één doel: muziek maken. Bovendien is er altijd een dapper individu -een nobody- nodig om zijn nek uit te steken en dingen te veranderen. Wij zijn die nobodies, die mensen die een stap voorwaarts zetten en daarmee hopelijk wat verandering kunnen teweeg brengen.”

De La Soul
De La Soul © REUTERS

De La Soul wil het project financieren via een Kickstartercampagne, en heeft voor zij die hun zuurverdiende centen in de nieuwe plaat willen pompen uiteraard ook wat goodies voorzien. Zo zullen de sponsors exclusieve songs en gesigneerde handgeschreven lyrics als reward kunnen krijgen, evenals de originele gouden plak die de band won voor hun album ‘3 Feet High and Rising’. Op het moment van dit schrijven wist de band al $143,828 binnen te rijven.

‘And the Anonymous Nobody is het eerste studioalbum van De La Soul als trio sinds de release van ‘The Grind Date’ in 2004 en zal verschillen van de LP ‘You’re Welcome’ waar de groep naar eigen zeggen nog steeds aan bezig is. De La Soul maakte het publiek vorig jaar al warm voor deze laatste door hun volledige oeuvre voor 25 uur volledig gratis beschikbaar te stellen om de 25e verjaardag van ‘3 Feet High and Rising’ te vieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content