De Kreuners krijgt Lifetime Achievement Award op MIA’s

© Koen Keppens

Naast de 16 prijzen of MIA-awards die de Vlaamse muziekindustrie op zaterdag 8 december tijdens de zesde MIA-avond aan Vlaamse artiesten zal uitreiken, valt één speciale prijs op: de Lifetime Achievement Award voor de Vlaamse rockgroep De Kreuners.

Na 34 jaar houden De Kreuners er dit jaar mee op en dat wil de Vlaamse muziekindustrie niet zomaar laten passeren. Op 8 december krijgen De Kreuners daarom een Lifetime Achievement Award voor hun talloze hits, zoals “Nummer Eén”, “Ik dans wel met mezelf”, “Ik wil je”, “Zij heeft stijl” en “Layla”. De Kreuners zullen ook optreden in de liveshow die zaterdag vanaf 20.45 uur wordt uitgezonden op Eén.

Daarnaast spelen ook “Hit van het jaar”-genomineerden Netsky, Triggerfinger en Marco Z live in de awardshow. Netsky doet een ultieme poging om de kijkers te overtuigen met “Come alive”, Triggerfinger brengt “I follow rivers” en Marco Z probeert nog stemmen te sprokkelen voor zijn hit “I’m a bird”.

Presentatoren Peter Van de Veire en Cath Luyten mogen ook optredens aankondigen van Will Tura, SX, Tom Dice, Selah Sue en ’t Hof van Commerce.

In de dagen voor de uitreiking onthullen de organisatoren van de MIA’s via @mias_awards op Twitter en de MIA’s op Facebook welke prominenten op 8 december langskomen om de MIA’s te overhandigen. De lijst van genomineerden per muziekgenre en categorie van artiesten kan geraadpleegd worden op de website http://mias.een.be/. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content