De Jeugd van Tegenwoordig doet drie nieuwe singles samensmelten in één clip

De Jeugd van Tegenwoordig © Facebook

Gisteren dropte het trio woordgoochelaars van de Jeugd van Tegenwoordig in één klap drie nieuwe singles ‘Lente in Bed’, ‘Zakuitmetdeheup’ en ‘BPM69’. Die vloeien allemaal samen in één videoclip, waarin de bandleden verdrievoudigd en strak in het pak hun ding doen.

Vjeze Fur, Faberyayo en Willie Wartaal doen het weer. Na een poezelige clip voor hun laatste single ‘Manon’, waarin alleen maar schattige katten rondrenden, releasen de leden van De Jeugd van Tegenwoordig maar liefst drie nummers bij één videoclip. Eenvoudig en goedkoop, denk je misschien, maar het is een beetje zoals bij moderne kunst: soms schuilt achter de meest eenvoudige concepten het meest complexe denkwerk.

De drie nummers komen van op hun nieuwe album ‘Manon’, dat een eerbetoon lijkt te zijn aan de vrouw, maar dan wel ééntje à la de Jeugd van Tegenwoordig, met wipbeurten, sletten en bitches. De videoclips van ‘Lente in Bed’, ‘Zakuitmetdeheup’ en ‘BPM69’ smelten samen in een soort ‘silent disco’-clip waarin de groep wordt gedupliceerd in drie parallelle rijen, wat een beetje een vreemd abstract effect geeft.

Vjeze Fur legt in een making-of video van de clip uit hoe je de muziek optimaal kunt consumeren: ‘Pak gewoon drie laptops, zet ze tegelijkertijd aan. Dan ga je pas echt lekker.’

De drie clips kan je voorlopig enkel hier bekijken.

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content