De festivalanekdote van Sean Dhondt

© Belga

Naar aanleiding van de festivalzomer, vroegen wij aan enkele bekende Belgische festivalgangers welke festivalherinnering hen altijd zal bij blijven. Vandaag: de festivalherinnering van Sean Dhondt.

Wie: Sean Dhondt

Wat: Sean Dhondt leerden we in eerste instantie kennen als drummer en later ook als zanger van de Belgische band Nailpin. In 2005 begon hij te werken als VJ bij TMF en in 2009 maakte hij de overstap naar de VMM waar hij onder meer voor Jim TV en VTM presenteerde. Vandaag de dag is hij niet meer weg te denken uit het Vlaamse medialandschap. Zo heeft hij zijn eigen Late Night Show op JIM en presenteert hij onder meer ‘The Voice van Vlaanderen’, samen met An Lemmens, en ‘The Ultimate Dance Battle’ op VTM.

Welk festival: Rock Werchter 2012

Jaarlijks is de zomer een drukke periode voor mij aangezien ik altijd op de grote festivals aanwezig ben voor mijn werk. Naast de leuke dingen zoals interviews doen en reportages maken, is het enige jammere dat ik vaak de optredens zelf niet te zien krijg.

Vorig jaar kon ik echter tijdens Werchter toch nog een deel van het optreden van Deadmau5 meepikken, samen met wat vrienden en mijn vrouw die ook op weide waren. Het was een heel leuk feestje, er werden wat pintjes gedronken en voor ik het wist was het eigenlijk te laat om nog naar huis te rijden.

Ik besloot dan om samen met mijn vrouw op de camping te blijven slapen bij enkele vrienden die nog een plaats overhadden. Toen we bijna aan de camping waren, bleek dat je per persoon per nacht nog 25 euro extra moest betalen en aangezien ik maar drie uur slaap zou hebben en al mijn geld nog in de perskamer lag, besloten we om rebels te doen en verderop over het hek te klimmen.

Dat lukte in eerste instantie vrij goed, mijn vrouw was al over het hek geraakt, maar net toen wij er ook over wouden klimmen, kwamen er enkele securitymannen langs. Het feit dat ik over een hek was aan het klimmen (in plaats van te betalen) was op zich al vrij gênant en we wouden bovendien echt niet betrapt worden. We besloten dus maar om gewoon verder te lopen en te doen alsof er niks aan de hand was. Het enige probleem was dat mijn vrouw nu alleen op de camping rond liep zonder gsm en zonder te weten waar de tenten van onze vrienden waren. Ze besloot – gelukkig – om naar de uitgang te gaan en ons daar te zoeken. Eens we mekaar opnieuw gevonden hadden, besloten we om een weide in de buurt te zoeken om nog een beetje te slapen.

We vonden vrij snel een weide, maar we moesten dan wel nog over een beek springen en de checken of er geen stroom zat op de omheining. Als we dan eindelijk onze slaapplaats bereikt hadden, bleek dat er nog twee paarden en een ezel op de weide stonden, dus liepen we nog een beetje verder. Zoals het hoort volgens de wet van Murphy, moest er dan uiteraard nog iets mislopen. Er was namelijk nog een tweede beek die ik niet had gezien…Resultaat: ik stond tot mijn knieën in de modder in de enige broek en schoenen die ik bijhad en waarin ik de volgende dag bands moest interviewen.

Verbazingwekkend genoeg zijn de interviews – na 2u slaap en een kattenwasje op de camping – vrij goed verlopen.

(RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content