De festivalanekdote van Eppo Janssen

Naar aanleiding van de festivalzomer, die nu stilaan op volle toeren begint te draaien, vroegen wij aan enkele bekende festivalgangers welke herinnering hen altijd zal bijblijven. Vandaag: de festivalanekdote van Eppo Janssen.

Wie: Eppo Janssen

Wat: Eppo werkt bij Studio Brussel en is ook programmator van Pukkelpop. Verder kennen we hem ook als zanger-gitarist van het ter ziele gegane Cornflames en als DJ.

Welk festival: Dour 2000

Ik ben al sinds mijn 11 jaar bezig met Pukkelpop en toch ga ik geen anekdote vertellen van dat festival (lacht). Een herinnering die me altijd zal bijblijven speelt zich af op Dour in 2000, toen ik daar was voor All Areas van Studio Brussel.

Toen was Dour nog niet zo gekend en verliep de organisatie vrij chaotisch. Het was bovendien heel slecht weer waardoor het hele festival een grote modderpoel was geworden. Op de laatste dag was de headliner, geloof het of niet, Destiny’s Child. Ze waren toen nog met vier en begonnen grote hits te scoren zoals ‘Bills, Bills, Bills’.

Ik herinner mij nog dat ik hun tourbus zie toekomen, die zo dicht mogelijk bij het podium probeerde te geraken. Door het slechte weer zouden ze nog een stuk door de modder moeten lopen omdat de bus niet dicht genoeg kon rijden. Uit de bus stapt vervolgens een heel brede securityman waarop de organisatie van Dour alles in het werk moest stellen om een parcours te maken voor de dames van stoelen en banken zodat ze niet door de modder moesten lopen.

Dat was op zich al een heel grappig beeld, maar ik vond het vooral frappant dat ze dan zingen over zelfstandig zijn, maar dat ze op zo’n moment toch elk diva cliché bevestigen. Bovendien stonden er slechts zo’n 400 mensen, omdat het zo slecht weer was en omdat het merendeel van het Dour-publiek er niet echt in geïnteresseerd was. Het was dan ook een bonte mengeling van jonge meisjes en stoere punkers, maar net dat beeld is zo typerend aan Dour.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content