De F.B.I. neemt vingerafdrukken van John Lennon in beslag

Dertig jaar al is John Lennon dood, maar nog vorige week nam de FBI een te koop aangeboden document met zijn vingerafdrukken in beslag.

Dertig jaar al is John Lennon dood, maar nog vorige week nam de FBI een document met zijn vingerafdrukken in beslag. Dat waardevolle papiertje werd door de uitbater van een kleine New Yorkse souvenirshop te koop aangeboden, naar eigen zeggen in opdracht van een verzamelaar.

Antiquair Peter Siegel vond de actie van de FBI maar verdacht, zeker omdat wijlen de Beatle in de vroege jaren 70 wegens zijn oorlogsactivisme door hen in de gaten werd gehouden. En er bleken nog gegadigden: ook het Department of Homeland Security en de overheidsadvocaten toonden interesse in het kleinood.

Het kaartje, dat deel uitmaakte van John Lennons aanvraag tot Amerikaans staatsburgerschap uit 1976, zou immers eigendom zijn van de overheid. Voor de FBI is de vraag nu hoe het in godsnaam op die veiling terechtkwam. Hoeveel Siegel – of zijn opdrachtgever – zo misloopt? De waarde werd geschat op 100.000 dollar…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content