De derde van Arcade Fire komt eraan

De derde plaat van de trots van Montréal heeft een naam en een releasedatum gekregen. The Suburbs, de langverwachte opvolger van Neon Bible uit 2007, ligt op 2 augustus in de winkel.

Heuglijk nieuws! Het derde album van Arcade Fire heeft eindelijk een naam en een releasedatum! The Suburbs wordt de opvolger van Neon Bible uit 2007 en zal op 2 augustus losgelaten worden. De invloedrijke groep uit Montréal, waarvan debuutplaat Funeral op nummer 16 staat in onze album top 50 van de noughties , producete het nieuwe album samen met Markus Dravs. De man deed eerder gelijkaardig werk voor Coldplay en Björk.

Eind vorige week lieten de Canadese heren en dames zich nog van hun meest pesterige kant zien. Ze plaatsten een ingenieuze applicatie op hun site, waarmee je naar frusterend korte fragmenten van de eerste, dubbele single kon luisteren. Die dubbele A-kant Suburbs/Month of May kan je vanaf nu ook via dezelfde app in z’n complete volledigheid beluisteren (kijk onderaan dit artikel). Wel opletten als je met de app aan de slag gaat, want voor je het beseft, ben je een halfuur kwijt aan het geniale digitale gescratch.

Trouwens, twee A-kanten, die bovendien de moeite waard zijn, hoelang is dat geleden? The Beatles introduceerden de double A-side met Day Tripper/We Can Work It Out en het zijn, godbetert, de Spice Girls die als laatsten een hit op elke kant van een single hadden. Van goed gezelschap gesproken.

Arcade Fire staat op 4 juli op Rock Werchter, tickets zijn niet meer beschikbaar.

Gewoon op play klikken en het digitale plaatje trekt zich op gang. Veel plezier.

A. The Suburbs

AA. Month of May

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content