De comeback van Sandra Kim?

Een kwarteeuw na J’aime La Vie’ moet een jonge garde Waalse rockers Sandra Kim terug incontournable maken. En geloof het of niet, maar de vooruitgeschoven single klinkt verbazend goed.

Een kwarteeuw na J’aime La Vie’ verleent de jonge garde Waalse rockers hand en spandiensten aan een album dat Sandra Kim terug incontournable moet maken. En geloof het of niet, maar de vooruitgeschoven single klinkt verbazend goed.

De meeste onder ons kunnen zich de beelden van het meisje met de roze broek en het bijpassende roze strikje nog levendig herinneren. Nochtans is het volgend jaar al vijfentwintig jaar geleden dat Sandra Kim het Eurovisiesongfestival won. De toen nog piepjonge spring-in-het-veld haalde destijds met J’aime la vie voor België voor het eerst – en sindsdien ook voor het laatst – de magische twelve points binnen.

Sandra Kim heeft dat succesnummer nooit kunnen herhalen, laat staan evenaren. Ze belandde in een zijcircuit van de muziekindustrie. Vijfentwintig jaar na datum werken enkele corryfeeën van de hedendaagse Waalse muziekscene aan een heus eerherstel. Onder andere Sharko (vorige week nog te gast op de eerste editie van Focus Club) Sharko, Eté 67 en Piano Club leverden bijdrages aan een nieuw album, dat in mei 2011 klaar moet zijn.

Nu al is met Anyway the wind blows een eerste – en het moet gezegd: zeer verrassend resultaat – te horen op de site van Cinétélérevue, die de track ook als gratis download aanbiedt De song is geschreven door Anthony Sinatra, frontman van Piano Club. À découvrir!

Enne, goed om weten: Piano Club deelt samen met Broken Glass Heroes de affiche van de tweede editie van Focus Club. Schrijf u hiervoor in.

Nike Van den Buys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content