De beste 10 concerten van Pukkelpop 2013

Pukkelpop kan alweer terugblikken op een heerlijke editie. Tijd voor een round-up. Grote onderscheiding voor onder andere Savages, Eels, The XX, The Knife, James Blake…

Savages

De Londense meiden van Savages gingen in de Club tekeer als losgeslagen wild. Ze toonden zich even poëtisch als Patti Smith, even gevaarlijk als The Birthday Party en even donker als Joy Division.

Herlees de recensie

Eels

Samen met zijn band zette Mark Oliver Everett tijdens Pukkelpop op glorieuze wijze de puntjes op de E. De man schrijft niet alleen geweldige songs, hij verstaat ook de kunst om ze op een relaxte én entertainende wijze voor het voerlicht te brengen. Eels boeiden van de eerste tot de laatste seconde.

Herlees de recensie

S O H N Van de rist showcases die we op Pukkelpop te zien kregen, stak die van de Londense producer S O H N er met kop en schouders bovenuit. Dé ontdekking van Pukkelpop 2013.

Herlees de recensie

Low

De band rond het Mormoonse echtpaar Alan Sparhawk en Mimi Parker bewees voor een klein maar trouw publiek dat je met minimale middelen een maximaal effect kunt creëren. Low is more.

Herlees de recensie

The Knife Broer en zus Olof Dreijer en Karin Dreijer Andersson stopten hun onconventionele muziek in een tot in het extreme doorgetrokken conventioneel kleedje. Shaking the habitual, quoi.

Herlees de recensie

The XX Zou de fragiele muziek van het Britse trio ook op het hoofdpodium overeind blijven? We waren bang van niet, maar die vrees bleek ongegrond. The XX imponeerde met een set die ons, behalve de maan, ook enkele sterretjes deed zien.

Herlees de recensie

Triggerfinger

Het Antwerpse powertrio beschikte over de songs, de flair, het vakmanschap, de energie en het charisma om vroeg of laat de hele wereldpopulatie op de knieën te krijgen. Als God bestaat, wordt Triggerfinger ooit zo groot als Queens of the Stone Age.

Herlees de recensie

Girls in Hawaii Het eerste Belgische concert van Girls in Hawaii sinds hun break in 2010 viel nog het best samen te vatten met een streepje tekst uit slotnummer ‘Flavor’: ‘Cheee-miiis-tryyy’.

Herlees de recensie

Franz Ferdinand Zodra de Schotse artrockers op het podium verschenen, leek het alsof iemand een handvol munten in de gleuf van een virtuele jukebox had laten glijden. De groep speelde een set vol snedige hits, het beste recept voor een uitbundig feestje.

Herlees de recensie

James Blake Met zijn mengeling van elektronische gospelfolk en minimalistische r&b bewees de 24-jarige Brit dat hij nog altijd de meest getalenteerde singer-songwriter van de (post-)dubstepgeneratie is.

Herlees de recensie

Michael Ilegems, Dirk Steenhaut en Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content