De beginselen van r&b & indie in the mix

Het is gebeurd: lang waren r&b en het indiewereldje elkanders tegenpolen, maar nu hebben zich met elkaar verzoend. Een spoedcursus in de beginselen van gepolijste nineties nostalgie.

Active Child – Playing House (featuring How To Dress Well)

Ex-koorknaap Pat Grossi vond in How To Dress Well de ideale duetpartner voor deze lang en breed uitgesponnen slow jam.

Drake – Take Care

De cirkel is rond: Canadese superster Drake vroeg aan Jamie Smith van The xx om de titeltrack van zijn recente album te producen.

The Weeknd – Loft Music

Een flard Gila van Beach House en een portie pijnlijk verbaal exhibitionisme maken dit de meest creepy r&b-song sinds Trapped In The Closet van R. Kelly.

CHLLNGR – Sundown

Deense dubstepper die op zijn debuut Haven Burial dicht op de huid zat, maar zich hier met zangeres Coco O. van z’n meest poppy kant laat zien.

Gayngs – The Gaudy Side Of Town

Het softrockcollectief uit Minneapolis gebruikt Bon Ivers meest fluwelen croon in deze kruising van Chicago en Bone Thugs-N-Harmony.

Dirty Projectors – Stillness Is The Move

Het hoogtepunt uit Bitte Orca is een r&b-hit in vermomming. Dat vond ook Solange Knowles, het zusje van Beyoncé, die er een cover van opnam.

Discovery – I Wanna Be Your Boyfriend

Angel Deradoorian van Dirty Projectors zet haar voorliefde voor moderne soul nog eens extra in de verf op dit zijproject van Vampire Weekend en Ra Ra Riot.

Hudson Mohawke – Ooops!

De Schotse dubstepproducer schrijft een open sollicitatiebrief aan het adres van gewillige r&b-zangeressen met zijn edit van Tweets Oops (Oh My).

Blood Orange – Champagne Coast (Krystal Klear remix)

‘Come to my bedroom, come to my bedroom’ sommeert Devon Hynes; de satijnen lakens denkt u er maar zelf bij.

Jamie xx – Far Nearer

Jamie Smith ging voor z’n eerste solosingle aan de slag met één verhakkeld zinnetje uit Janet Jacksons Love Will Never Do (Without You).

Kissey Asplund – Cry

‘Een mutatie van Erykah Badu en Björk’, zo omschreef één blog de laatste nieuwe single van deze Zweedse gazelle.

Frank Ocean – Thinking About You

Ocean etaleert zijn geschaafde falset en spacey soundscapes op een van de vele freebies waarop hij het voorbije jaar via Tumblr trakteerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content