De adrenalinestoot van Stellar Om Source

Stellar Om Source doet met deze mix voor Vice Magazine wat James Blake onlangs in de Brusselse danstempel Fuse niet kon: het publiek een forse adrenalinestoot geven.

Stellar Om Source doet met deze mix voor Vice Magazine wat James Blake onlangs in de Brusselse danstempel Fuse niet kon: het publiek een forse adrenalinestoot geven. Het zwarte raspaardje – symbool van Blakes label R&S – zou pas steigeren op de tonen van haar furieuze set.

No time to waste want Christelle Gualdi sleurt je meteen in haar cocon met de haastige track van Chicago’s producer Rob Threezy. Het gekreun, de ophitsende toeters en een songtitel als ‘Let’s Go Ravers’ maken een mens in een flits wild. Net als op Hieroglyphic Beings mixtape draaft Stellar Om Souce in een veld waarin muzikale kruisingen en onverwachte harmonieën samenkomen.

Als je de steenharde beats voor bekeken wil houden, draait Gualdi haar stuur een tikkeltje bij en hypnotiseert de geboren Parisienne je doordat ze de techno- en acidpatronen durft voeden met psychedelische onderlagen. Alsof ze ons telkens in een spirituele danswereld lokt waarin ze het evenwicht zoekt tussen de avant-garde van Terry Riley en de kletsende beats van technopioniers als Jeff Mills.

Grappig detail, nu Stellar Om Sources domicilie in Antwerpen ligt, tref je ze geregeld achter de draaitafels in een verdoken Antwerps café aan. De halve wereld afreizen hoeft dus niet, Chicago ligt tegenwoordig aan de Schelde.

Beluister DE MIXTAPE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content