Dansen in de regen op Gojira

Gojira © Piet Goethals

Een sterk optreden was het, dat van de Franse progressieve death metalband Gojira aan de mainstage. Ondanks de regen zorgde het voor de voorlopig grootste (circle) pit op deze Graspopeditie.

PLUS: Frontman Joe Duplantier kreeg voor de vierde keer met het grootste gemak een volle Graspopweide mee op nummers zoals bijvoorbeeld ‘Backbone’. Zijn broer en drummer Mario is een absoluut beest – hij geldt wel vaker als de beste drummer in moderne metal – en een waar genoegen om bezig te zien en te horen. De ene na de andere kapotte drumstick vloog het publiek in, dat zich niet had laten ontmoedigen door de stromende regen. Spontaan ontstonden er circle pits, zwaaiden mensen met hun vuist en riepen ze de longen uit het lijf op nummers als ‘Le Sauvage’, ‘Toxic Garbage Island’ en ‘The Heaviest Matter of the Universe’. Hopelijk au revoir op een volgende editie.

MIN: Een deel mensen koos voor Amplifier of Legion of the Damned om zo te kunnen schuilen in respectievelijk de Metaldome en de Marquee. Voor zij die wel zo talrijk aanwezig waren, was de kwaliteit geen verrassing meer.

Sebastian Roth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content