Daniel Barenboim benoemd tot muzikaal directeur La Scala

© EPA

De Milanese burgemeester kijkt met veel plezier uit naar de komst van Barenboim.

De bekende Joodse dirigent Daniel Barenboim zal vanaf een december tot eind 2016 muzikaal directeur zijn van La Scala. Dat meldt de beroemde Milanese opera in een persbericht.

Barenboim zal 15 weken per jaar aanwezig zijn in La Scala. Hij zal eveneens het seizoen 2011-2012 openen door ‘Don Giovanni’ van Wolfgang Amadeus Mozart in een bewerking van Robert Carsen te dirigeren. Ook vorig jaar dirigeerde Barenboim de seizoensopening al. Toen mocht Guy Cassiers met ‘Die Walküre’, het tweede deel van de Ring-cyclus van Richard Wagner, het seizoen van het prestigieuze operahuis openen.

La Scala was in 2005 haar muzikaal directeur Riccardo Muti kwijtgespeeld, na een samenwerking van meer dan 20 jaar. Sindsdien was de plaats vacant.

De Fransman Stéphane Lissner, opzichter van het Milanese theater, kijkt met plezier uit naar de samenwerking met “een van de grootste dirigenten van onze tijd.” Ook de burgemeester van Milaan, tevens de voorzitter van de Stichting La Scala, Giuliano Pisapia, liet zijn tevredenheid over de samenwerking met Barenboim al blijken. “La Scala is eens te meer een referentie op internationaal vlak van cultuur en muziek.” (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content