Danger Mouse releaset binnenkort conceptplaat ‘Rome’

Brian Burton, alias Danger Mouse, brengt samen met de Italiaanse componist Daniele Luppi op 16 mei een nieuwe conceptplaat uit met vocals van Norah Jones en Jack White.

Burton en Luppi ontmoetten elkaar voor het eerst in 2004 in L.A.. Burton, naast muzikant ook producer, had toen al samengewerkt met Gnarls Barkley, Gorillaz, The Black Keys en Cee-Lo Green wanneer beiden, geleid door hun gemeenschappelijke passie, op het idee komen om een speciale plaat uit te brengen.

Met dit album willen de twee muzikanten hun eer betonen aan de Italiaanse filmmuziek uit de jaren ’60 en ’70. In 2006 reisden ze naar Rome waar Luppi enkele bevriende, oude Italiaanse componisten optrommelde. De hele bende dook de Romeinse Forum Studios in, die zich in de catacomben van een oude kerk bevinden.

Niet enkel het thema valt op. In een wereld gedomineerd door digitale technologie beslissen de twee toch om alle nummers analoog op te nemen. Er kwam zo goed als geen computer aan te pas, alles werd rechtstreeks op tape vastgelegd.

Vocals

Wanneer de muziek af was begon de zoektocht naar twee stemmen die een meerwaarde zouden betekenen voor de composities. Burton liep Jack White van de vroegere The White Stripes tegen het lijf terwijl hij met Gnarls Barkley aan het toeren was. White tekende voor drie songs: ‘The Rose with the Broken Neck’, ‘Two Against One’ en ‘The World’.

Nog enkel een zachte vrouwenstem en de songs zijn compleet. Die vonden ze bij de Amerikaanse jazzzangeres Norah Jones. Ook zij verzorgde de vocals van drie nummers: ‘Season’s Trees’, ‘Black’ en ‘Problem Queen’.

Dat geduld een mooie deugd is, kan het duo alleen maar beamen. Ze deden er maar liefst vijf jaar over om hun plaat uit te brengen. Dat het muziekduo wat perfectionistisch is ingesteld, is een understatement.

Danger Mouse & Daniele Luppi – The Search.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Danger Mouse & Daniele Luppi – The Found.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content