Damon Albarn in Mali gekroond tot lokale koning

© Reuters

Ondanks de terreurdreigingen bleef Damon Albarn (Blur) samen met lokale muzikanten optreden in Mali. Dit moedige besluit leverde hem de titel van lokale koning op.

Eerder deze maand trad Damon Albarn op tijdens het driedaagse festival Acoustik Bamako ondanks de noodtoestand die in het land geldt sinds november 2015 toen schutters 20 mensen neerschoten in het Radisson Blu hotel in de hoofdstad Bamako.

De 47-jarige Albarn mag zich voortaan niet alleen Malinese koning noemen, er werd ook een klaslokaal in een muziek- en dansschool ‘Albarn’ genoemd en hij kreeg een traditionele Malinese naam. Dat schrijven NME en Pitchfork.

Albarn voelt zich vereerd en vertelde aan de BBC: “Ik ben dit soort dingen niet gewend, maar het is fantastisch om dit klaslokaal te zien. En het is een school voor dans en muziek. Daar ligt mijn hart en daarom is mijn hart hier.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Albarn samenwerkt met muzikanten in Mali. In 2002 kwam zijn album Mali Music uit dat hij samen met lokale muzikanten maakte. Ook bracht hij twee albums (Maison des Jeunes in 2013 en In C Mali in 2015) uit samen met Africa Express, eveneens een project met Malinese artiesten. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content