Damien Rice komt in oktober naar Koninklijk Circus

Damien Rice © Koen Keppens

Hij is spaarzaam met concerten, maar op 26 oktober staat de Ierse singer-songwriter Damien Rice opnieuw in ons land. In het Koninklijk Circus krijgt u allicht meerdere voorproefjes van zijn nieuw album.

Als Damien Rice op het podium staat, valt er altijd iets te beleven. Zijn concerten zijn doorgaans zo intens dat hij zijn publiek dronken van ontroering achterlaat. Op zondag 26 oktober zakt de fijnbesnaarde Ierse artiest opnieuw af naar Brussel: in het intieme kader van het Koninklijk Circus. Dat is vijf dagen vóór de release van zijn nieuwe langverwachte album ‘My Favourite Faded Fantasy’, de eerste in acht jaar tijd.

Rice beschikt over een zeer trouwe fanbase. Dat heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn sterke debuutplaat ‘O’, dat primus eindigde in menig eindejaarslijstje met beste albums van 2002. Vier jaar later kwam hij mogelijk nog straffer uit de hoek met ‘9’. Daarop stond onder meer het muzikale pareltje ‘9 Crimes’, een krop-in-de-keelduet met Lisa Hannigan

In het Koninklijk Circus krijgt u allicht meerdere voorproefjes van zijn nieuw plaatwerk. De voorverkoop start op vrijdag 19 september.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content