Dag drie eindigt met Coldplay

© Koen Keppens

Coldplay sloot net dag drie van Rock Werchter af. Het werd een totaalervaring met muziek, licht en vuurwerk van de Britse topper.

01:00 U zat er al de hele dag op te wachten en kijk, u werd beloond. Volksmenner van dienst Chris Martin liet u alle hoeken van de Werchterweide zien en u kon er maar niet genoeg van krijgen. De set die de groep bracht, speelde goed in op de festivalsfeer met veel meezingers, enkele meeslepende nummers en vooral dat onuitputtelijke enthousiasme van Martin. Het kostte de organisatie zo’n slordige 1.3 miljoen euro, maar volgens ons kon dat u niet eens zoveel schelen.


Iets minder voor de wind ging het Portishead, die de plek voor Coldplay innam. De eerste rijen leken maar matig geïnteresseerd, maar die werden dan ook ingenomen door vurige fans van de headliner. Jammer, maar Beth Gibbons en haar twee kompanen lieten het niet aan hun hart komen.


Morgen breekt alweer het einde van deze editie van Rock Werchter aan. Op het programma onder andere Kaiser Chiefs, Iron Maiden en The Black Eyed Peas. Wij tekenen present vanaf het hopelijk glorieuze middaguur en verwachten van u hetzelfde. Tot dan!

22:00 The results are in. U vond de set van PJ Harvey te weinig ‘hitgevoelig’ om echt te scoren. Maar, is dat nodig om een goed optreden te geven? We zullen zien wat Coldplay er straks mee aanvangt. Momenteel geniet u van de verzuchtingen van Beth Gibbons en Portishead.


In de Marquee liep er vanmiddag bekend volk rond. Niemand minder dan actrice Kirsten Dunst kwam er country tortelduifjes Jenny and Johnny aanmoedigen. Welk ander bekend volk heeft u al gespot op de wei?

19:00 Guy Garvey was weer zijn innemelijke zelve op de Main Stage. Samen met zijn vier kompanen bezorgde hij de hele wei meerdere momenten van pure ontroering. U zag, zong mee en sloot Elbow in uw hart.


Vanavond krijgt u nog PJ Harvey, zij stelt haar nieuwe album Let England Shake aan u voor. Laat vooral weten of ze de wei heeft laten beven. Wij houden uw tweets in de gaten voor de Werchterstory van dag 3.

16:45 Op Twitter stroomden de berichten binnen over de eerste twee optredens in de Marquee. Vrouwelijke festivalgangers waren danig onder de indruk van de zanger van Evaline. Hij lijkt volgens de eerste rapporten sterk op acteur Orlando Bloom, u weet wel, van Pirates of the Caribbean. Zijn band scheen het ook goed te doen in de tent.


Taylor Momsen van The Pretty Reckless deed het iets minder sterk als we onze man mogen geloven. Hij noemde de groep ‘de zoveelste teenage slut band’. Maar de reacties op Twitter liegen er niet om, de zeventienjarige zangeres deed de temperatuur bij haar mannelijke fans danig stijgen.


Momenteel is Bruno Mars aan zijn set bezig. Hij doolde eerder vandaag rond in de backstage en wist er niet beter op dan foto’s te nemen voor het thuisfront en zijn fans. Passeerden de revue: de kleedkamers van Coldplay en Portishead en de toiletten. Vreemde keuze, maar ieder zijn ding.

14:30 De harde rock van Rival Sons kon niet iedereen bekoren, maar fans van het stevigere werk haalden hun hartje op. In de tent opende Evaline, naar eigen zeggen een kruising tussen Radiohead en Jane’s Addiction. De zanger van de groep sprong na het optreden het publiek in.


Straks krijgt u in diezelfde Marquee The Pretty Reckless te zien. Zangeres Tyler Momsen doet het in haar vrije tijd ook bij het tienerprogramma Gossip Girl. Benieuwd wat dat geeft wanneer ze een gitaar ombindt.

11:00 Bent u al bekomen van de feestjes van Goose en Arsenal of kruipt u nog maar net uit uw tent? Hoe overklas je trouwens het stadiongeweld van Kings Of Leon? De Schuur zal wel in zijn vuistje gelachen hebben toen hij Coldplay programmeerde. Want bent u het niet die stiekem zoveel houdt van klassiekers als Yellow, Clocks en het recentere Viva La Vida? Wees maar zeker dat de hele wei vanavond smult van het entertainment van de vier Britten.


Met de wetenschap dat u vandaag dubbel zoveel voor uw ticket betaalt als tien jaar geleden, krijgt u deze derde dag meer dan waar voor uw geld. Staan nog op het podium vandaag: de lievelingetjes van Bruce Springsteen, The Gaslight Anthem, de lievelingetjes van de collectieve muziekpers, Elbow en uw lievelingetje, Selah Sue.


(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content