Daar is ABBA weer: ‘vijf nieuwe nummers op komst’

© Belga Image

De Zweedse popgroep ABBA komt volgende week donderdag met een grote aankondiging rond ‘ABBA Voyage’. Fans vermoeden dat het gaat om de al in 2016 aangekondigde hologramtour die nu alsnog werkelijkheid zou worden. De tour zal gepaard gaan met de release van nieuwe muziek van het Zweedse kwartet, voor het eerst in 39 jaar. De BBC weet dat het om vijf nummers zou gaan.

Vandaag/donderdag lanceerde de band op verschillende sociale media al een ‘ABBA Voyage’-pagina. Daarop is een afbeelding gepost waarop 2 september 2021 vermeld staat, met de boodschap ‘join us abbavoyage.com’. Op die site kunnen fans zich registreren om op de hoogte te blijven.

Verwacht wordt dat de groep vijf nieuwe songs zal uitbrengen om de tour te begeleiden, schrijft de BBC.

Al in 2018 keerden Agnetha Faltskog, Anna-Frid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson terug naar de studio, met de belofte om later dat jaar twee nieuwe liedjes uit te brengen. De release van die twee nummers, ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’, werd herhaaldelijk uitgesteld. Om de fans te bedanken voor hun geduld zullen drie andere liedjes mee uitgebracht worden.

De Britse tabloid The Sun weet nog dat tijdens de show hologrammen, zogenaamde ‘Abba-tars’, te zien zullen zijn van jongere versies van de vier leden. De concertreeks staat gepland voor mei volgend jaar, in een Londens theater. De fans zullen er ook een documentaire te zien krijgen over de comeback van de Zweedse popsensatie.

De band werd in 1972 opgericht en reeg de hits aan elkaar. Met ‘Waterloo’ wonnen ze in 1974 het Eurovisiesongfestival. Wereldwijd werden meer dan 400 miljoen singles en albums verkocht. De Mamma Mia!-musical, gebaseerd op hun hits, werd door meer dan 50 miljoen mensen bezocht. In 1983 eindigde het ABBA-verhaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content